Lagăr de alunecare prdus în Schaeffler România

nager

2014-08-15 | BRASOV

Primul lagăr cu alunecare din Schaeffler România

În cea de-a doua jumătate a anului 2014, după o lungă perioadă de școlarizări, multă muncă și nenumărate provocări, Schaeffler România a reușit să realizeze prima linie de montaj pentru lagăre cu alunecare și astfel s-au conturat premisele asamblării primului astfel de produs din Schaeffler România. Este vorba despre linia de montaj a lagărelor de alunecare cu întreținere, urmând ca la începutul anului viitor să se aducă și cea de-a doua linie, cea a lagărelor de alunecare fără întreținere. Gama dimensională pe care au început să o monteze în fabrica Schaeffler România este cuprinsă între 160mm și 1100mm.

La prima vedere, aceste tipuri de rulmenți par a fi simplu de produs și montat, însă experiența acumulată în mai bine de 3 ani de activitate, le-a demonstrat angajaților Schaeffler exact contrariul. Complexitatea, rafinamentul și atenția la detalii, precum și tehnologia ”neconvențională” pe care o utilizează, sunt doar câteva dintre caracteristicile muncii de echipă de zi cu zi.

Aceste lagăre de alunecare au o aplicabilitate foarte vastă – de la domeniul auto până la industria grea de mari dimensiuni, și inclusiv în industria aeronautică – pentru nave spațiale. Practic acești rulmenți îi poți găsi oriunde întorci capul și te aștepți mai puțin… Substituirea acestor lagăre de alunecare cu alte tipuri de rulmenți este practic imposibilă, însă Schaeffler România este printre singurele fabrici care produce aceste tipuri de rulmenți.