2014-09-27 | BRASOV

Cupa de Badminton Schaeffler România – la a II-a ediție

Promovarea unei vieți active şi sănătoase prin sport a continuat și în anul 2014 cu un nou eveniment în Schaeffler România: Cupa Schaeffler la Badminton – Ediţia 2. Sportul pe care majoritatea îl cunosc de la timpul petrecut în aer liber, la iarbă verde, capătă o cu totul altă formă în contextul unei competiţii sportive: este un sport dinamic, extrem de rapid, dar mai ales distins şi civilizat, unde competitorii pot ţine propriul scor fără a ridica tonul.

Se consideră că badmintonul a fost inventat de soldaţii englezi din India Britanică, cei care au modificat tradiţionalul Battledore and Shuttlecock, adăugând fileul. Totul a devenit oficial după 1860, când a apărut manual ”Badminton Battledore – a new game”, iar în 1873 exista deja în Gloucestershire ”The Badminton House”, deschisă şi întreţinută de Ducele de Beaufort, care în ciuda numelui era englez.

Badmintonul a urmat apoi evoluţia tuturor sporturilor, cu federaţii naţionale, campionate de toate felurile şi recunoaştere olimpică, și iată și cu o cupă special organizată la Schaeffler România, la care angajații companiei au participat cu mult entuziasm.

Cea de-a II-a competiție de badminton s-a desfășurat într-o nouă locație, care a venit în întâmpinarea angajaților cu standarde ridicate din punct de vedere dotări și ambient. Sistemul de joc a fost următorul: faza grupelor câte un set până la 11, iar pentru grupa finală a fost, câștigătorul a două seturi din 3, setul fiind de 11 puncte. După ore bune de joc, emoție și sudoare, s-au de semnat și cei mai buni dintre cei mai buni, campionii ediției fiind premiați cu diplome și cupe personalizate.