2014-10-02 | BRASOV

Practică la Schaeffler România

Ca ȋn fiecare vară, Schaeffler Romȃnia a găzduit ȋn lunile iulie, august şi septembrie, zeci de studenți practicanți dornici să pună ȋn aplicare cunoștințele dobȃndite la facultate.Deşi majoritatea studenților practicanți provin de la Universitatea Transilvania din Braşov, Schaeffler Romȃnia primeşte şi studenți de la alte universități din țară. Ȋn acest an au trecut pragul fabricii 76 de practicanți ȋn luna iulie, 62 ȋn luna august şi 48 ȋn septembrie.

Prin intermediul stagiilor de practica oferite de Schaeffler şi sub atenta ȋndrumare a mentorilor, practicanții au intrat ȋn contact cu mediul profesional, fiind implicați direct in activitățile din cadrul fabricii. De asemenea, ei au avut şi posibilitatea de a participa la anumite instruiri, precum MOVE şi Fit For Quality.

Atât studenții, cât și mentorii acestora consideră programul ca fiind o oportunitate de îmbunătățire continuă. Despre ceea ce îi motivează pe mentori să fie ”mentori” și despre cele mai interesante lucruri pe care studenții le-au descoperit la Schaeffler România, în rândurile de mai jos:

”Întotdeauna i-am apreciat pe cei care au avut un pic de timp pentru ȋntrebările şi nelămuririle pe care eu la rȃndul meu le-am avut pe vremea cȃnd eram student. La rândul lor colegii studenți au ales sa-şi petreacă o parte din timpul lor liber ȋncercȃnd să învețe facȃnd şi ajutȃnd la derularea unor activitați din fabrică, iar beneficiul cred că a fost reciproc.” (Mentor)

”Cele mai interesante lucruri pe care le-am făcut ȋn timpul practicii la Schaeffler Romania au fost participările la ședințele de stabilire a unor noi concepte de producție , cȃt şi la cursurile de MOVE şi FFQ”. (Practicant)