Panoramă

În lucru

2015-07-13 | BRASOV

O stație electrică de 110/20 KV pentru Schaeffler România!

Cea mai mare parte a descoperirilor din ultimul secol nu ar fi fost realizate dacă nu ar fi existat energia electrică. Aceasta este folosită pretutindeni, curentul electric fiind una din formele de utilizare a energiei electronilor, târziu descoperită, dar care a cuprins întreaga lume civilizată și a contribuit decisiv la dezvoltarea și modelarea lumii întregi. Pe zi ce trece, nevoia de energie electrică este din ce în ce mai mare și complexă, iar acest lucru explică într-un mod foarte simplu decizia companiei Schaeffler de a construi propria stație electrică.

Proiectul s-a desfășurat etapizat, astfel că în 2004, Schaeffler România a pus piatra de temelie în noua locație din Cristian și și-a început activitatea în prima hală de producție. Pentru ca acesta să fie alimentată cu energie electrică s-au construit două linii de alimentare de 20 KV, cu o lungime de 5 Km, din stația electrică de 110/20 KV de la Ghimbav. Din cauza faptului că proiectul inițial, care prevedea construirea a trei hale de producție, a fost cu mult depășit, consumul de energie electrică a crescut atât de mult încât se depășeau cei 15 MW - capacitatea maximă aprobată de Electrica în Avizul de Racordare.

Fiind nevoie de o putere din ce în ce mai mare de energie electrică, Schaeffler România a pus în discuție necesitatea construirii unei stații electrice proprii de 110/20KV. După îndelungi discuții, analize și cercetări, în anul 2008 s-a dat startul fazei de planificare și proiectare a stației electrice, iar în decembrie 2011 firma de la Brașov a alimentat pentru prima oară cele 6 hale de producție cu energie electrică din propria stație. Stația electrică de 110/20 KV are rolul de a prelua energia electrică din Sistemul Energetic Național, la tensiunea de 110 KV și de a o transforma la 20 KV, tensiune necesară alimentării stațiilor electrice și posturilor de transformare de 20/0,4 KV din fiecare hală de producție.

Această stație electrică asigură forța motrică a întregii companii, punând în funcțiune și antrenând utilajele și instalațiile necesare procesului de producție, asigurând iluminatul în hale și birouri. De asemenea, asigură producerea tuturor utilităților necesare procesului de producție, inclusiv căldurii necesare încălzirii halelor și birourilor.

Implementarea proiectului se datorează, în mare parte unei echipe profesioniste și implicate din cadrul companiei Schaeffler România. Angajații Schaeffler România au demonstrat că știu „meserie” și că își fac munca în permanență cu pasiune, astfel că din 2011 și până în prezent stația electrică Schaeffler România a funcționat în parametrii foarte buni.