2015-06-05 | Brasov

INO-Poc-Bike

Concursul de concepte pentru bicicletă desfășurat în cadrul Simpozionului ECTiS

Sub deviza: Ne pasă! Ne implicăm! Ne influențăm viitorul! , elevi, studenţi, specialişti şi experţi au fost invitaţi să-şi pună creativitatea şi spiritul de inovare tehnică la contribuție. Concursul INO-PoC-Bike s-a desfășurat în spiritul "Validare concept - Proof of Concept". Conceptele prezentate sunt soluții pentru proiecte viitoare de dezvoltare și demonstrează abilitatea echipelor de a formula rapid un răspuns la o provocare tehnică.

În cadrul simpozionului ECTiS, ediția a V-a, a avut loc acest concurs de idei pentru concepte inovative de biciclete, dedicat activității de găsire a unor soluții tehnice noi și validării conceptelor identificate.

La acest concurs au participat 15 echipe, care și-au prezentat conceptele deosebit de interesante și cu grad inovativ ridicat. Ne-am bucurat ca printre participanți să avem și echipe formate din elevi ai liceelor brașovene, specialiști de la Universitatea Ovidius din Constanța, dar și colegi din Schaeffler România.

Puncte cheie ce au fost evaluate în cadrul concursului: funcții/utilizare, inovație, cost, design și recreație, iar câștigătorii au fost anunțați şi premiaţi în cadrul simpozionului ECTiS. Soluțiile au fost prezentate responsabililor centrali ai proiectul Inobike aflat în desfășurare, în cadrul Schaeffler Technologies.