2015-05-29 | Brasov

Elevii vin la practică

Programul Fit for Future

Programul ”Fit for Future”, implică mai mult decât o săptămână de practică la Schaeffler România. Pentru a putea participa la săptămâna de orientare profesională, elevii de clasa a XI-a trebuie să parcurgă o serie de pași care simulează principalele etape de selecție în vederea angajării. Astfel, Schaeffler România este devine un ”partener” de încredere pentru tinerii liceeni, în ceea ce privește pregătirea pentru integrarea pe piața muncii.

Întocmirea unui CV, aplicarea pentru locul de practică dorit, participarea la interviu, iar apoi la activitățile concrete de practică, precum și realizarea și susținerea unui raport în fața unui public larg, sunt cele cinci etape cheie pe care le bifează beneficiarii acestui program.

Ceea ce pare o săptămână de practică în afara școlii este, de fapt, prima lor încercare de a se prezenta favorabil în fața unei companii de renume. Elevii se străduiesc să se ridice la nivelul așteptărilor proprii, al colegilor de la cele mai renumite licee brașovene, al profesorilor și, nu în ultimul rând, al mentorilor din companie.