2015-06-09 | Brasov

“Visăm la viitorul planetei noastre”

Concurs de desen pentru copiii Schaeffler România

Unul din proiectele companiei și anume concursul de desen pe teme de mediu dedicat copiilor angajaților Schaeffler România, a ajuns la cea de-a șasea ediție. Anul 2015 s-a bucurat de cel mai mare procent de participare din istoria acestui concurs, ceea ce demonstrează în mod foarte clar preocuparea tot mai intensă a tinerei generații față de temele de mediu.

Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului , care are loc în fiecare an pe data de 5 iunie, aduce în atenția publicului reflecții asupra stării mediului înconjurător, care în ultimii ani a devenit una din prioritățile la nivel mondial.

Sloganul anului 2015 a fost “Șapte miliarde de vise. O singură planetă. Consumă cu grijă” . Conform datelor Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, populația planetei ar putea crește la 9,6 miliarde de oameni până în anul 2050. În cazul în care consumul și producția de bunuri rămân la actualul nivel, vom avea nevoie de trei planete pentru a susține modul de viață și de consum cu care ne-am obișnuit. Cum planeta noastră este UNA, trebuie să învățăm să consumăm în mod responsabil.

Tema concursului de desen a fost “Visăm la viitorul planetei noastre” , o temă care a lăsat loc liber manifestării imaginației tuturor copiilor. Și cum imaginația lor nu are limite, o încântătoare expoziție de desene, în care viitorul planetei se întrevede însorit, plin de flori și foarte curat, îi va încânta pe toți pe parcursul unui an întreg, până la următorul concurs.