2014-12-05 | Brasov

Elevii SPG şi angajaţii de la Schaeffler fac o faptă bună

Campania de colectare de cadouri Schaeffler România

În preajma sărbătorilor de iarnă, angajații Schaeffler România se mobilizează și împreună se străduiesc să aducă zâmbete pe chipurile cât mai multor oameni, poate mai puţin norocoși, din oraşul Brașov. Campania de colectare de cadouri din 2014, a fost o încercare timidă de a transforma centrele de plasament, căminele de bătrâni și centrele pentru persoane fără adăpost, într-un loc mai bun, mai primitor, mai cald.

Și pentru că binele are marea calitate de a îmbrăca orice formă, în 2014 am încercat să venim în ajutorul cât mai multor oameni, de aceea am ales trei categorii de beneficiari către care au ajuns cadourile angajaților: copii orfani, persoane fără adăpost și bătrâni instituționalizați.

Campania internă de colectare a cadourilor s-a desfășurat ca o acțiune ”fulger”, în perioada 13-21 noiembrie 2014. La parterul cantinei, angajații Schaeffler au găsit 6 cutii special pregătite (…și decorate într-un mod deosebit cu ajutorul elevilor SPGK), în care s-au putut dona: haine (pe 3 grupuri de vârstă), jucării, dulciuri sau orice altceva de care s-ar putea bucura beneficiarii aleși. Multitudinea de cadouri aduse, care au depășit cu mult capacitatea cutiilor special amenajate, au fost apoi pregătite pentru a ajunge acolo unde a fost cu adevărat nevoie!

Prima fundație către care ne-am îndreptat privirea a fost Fundația ”Bucuria Darului”, care oferă o gamă largă de servicii persoanelor fără adăpost de toate vârstele. De la consultații medicale gratuite, condiții de îngrijire personală (spălat,bărbierit, etc.), până la cel mai mare proiect al lor: Cantina ”Mulțumesc”, unde zilnic, 300 de persoane fără adăpost primesc o masă caldă. Cea de-a doua fundație la care au ajuns cadourile colectate a fost Fundația Agapedia, care își propune îmbunătățirea calității vieții familiilor și copiilor aflați în dificultate, prin servicii medicale, after school pentru cei mici, programe de orientare profesională, servicii de prevenire a separării copilului de familia sa, precum şi de protecţie specială a copilului lipsit temporar de ocrotirea părintească.