2014-11-20 | Brasov

Recunoaştere pentru know-how

Schaeffler România – Premiu pentru role de mari dimensiuni

În primăvara anului 2007 Schaeffler România a demarat producţia de role de mari dimensiuni, care peste ani s-a dovedit a fi un real succes, atât pentru fabrica noastră, cât şi pentru întreg Grupul Schaeffler. De-a lungul celor opt ani, producţia de role a contribuit într-un mod esenţial, atât la creşterea performanţei de livrare a rulmenţilor produşi în cadrul companiei, cât şi la menţinerea unor costuri reduse cu această componentă importantă a rulmenţilor, calitatea ridicată fiind întotdeauna prioritatea numărul unu.

Pe lângă partea de producţie, rolele au fost un continuu câmp de teste tehnologice şi de calitate, echipa din Braşov reuşind întotdeauna să găsească soluţii tehnice la temele deschise. Un exemplu important în această direcţie îl reprezintă dezvoltarea tehnologiei de obţinere şi de verificare a profilului logaritmic în cazul rolelor TORO (tip butoi), prin această inovaţie crescând semnificativ durata de viaţă a rulmenţilor folosiţi în industria eoliană.

Datorită rezultatelor obţinute, producţia de role mari din cadrul Schaeffler România a primit la finele lunii noiembrie 2014 titlul de Lead Segment. Această titulatură reprezintă o recunoaştere a eforturilor depuse de întreaga echipă de la Role și, totodată, o oportunitate deosebită pentru viitorul producţiei interne. Orice tehnologie nouă va fi testată mai întâi în fabrica noastră, urmând ca din Braşov să fie transferat know-how-ul către celelalte fabrici ale Grupului în care sunt produse aceste componente.