2014-09-17 | Brasov

IdeaFactory

Schaeffler România – Premiu de la Grup „Cele mai bune 3 idei din 2013“

„Ideile bune ale angajaţilor noştri sunt o contribuție binevenită şi necesară pentru a îmbunătăţi sistemul de producţie Schaeffler” a spus Oliver Jung, Membru în Consiliul de Administraţie, Responsabil pentru producţie, logistică şi achiziţii, către participanţii la premierea celor mai bune 3 idei din 2013 în Herzogenaurach, Germania, în septembrie 2014.

Din 2008 sunt premiate cele mai bune 3 idei introduse în Ideafactory de către managementul proiectului în fiecare an. Pentru prima oară în 2014 au fost acordate premii la nivel global, adică toate locaţiile Grupului care folosesc softul Ideafactory au avut opţiunea de a participa la concurs. Managerii de proiect Ideafactory şi membri ai Grupului de Competenţă au făcut o selecţie, iar Frank Sterzinger din Grupul de Competenţă Ideeamanagement a prezentat această selecţie comisiei formată din Oliver Jung, Klaus Widmaier, Manager Resurse Umane Automotive şi Industrie şi reprezentantului comitetului salariaţilor pe concern, Thomas Mölker. Au fost premiate cele mai bune trei idei din întreg grupul, alegerea fiind făcută pe baza unor criterii bine definite, precum, „contribuţie la atingerea ţelurilor concernului” sau „creativitate”.

Primul premiu care a fost acordat în afara Germaniei a fost câştigat, pentru prima dată de un angajat Schaeffler România, pentru ideea sa de îmbunătăţire a procedeului tehnologic de filetare în oţel. Cu acest proiect se înlocuieşte clasica filetare prin așchiere (proces instabil, cu multe rebuturi) cu filetarea prin deformare plastică cu ungere externă. Această aplicație tehnologică s-a implementat pentru prima dată în fabrica Schaeffler România şi în premieră pentru tot Grupul Schaeffler.