2015-09-15 | Brasov

Școala Profesională Germană Kronstadt a început anul cu ateliere de practică la fel ca în Occident

Inaugurare ateliere de top

Luni, 14 septembrie 2015, la Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK) a avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2015-2016 și inaugurarea celor mai moderne ateliere de practică din România. Noile ateliere au fost inaugurate într-un cadru festiv, la ceremonie participând atât primarul Brașovului George Scripcaru, cât și consilierul ministrului Educației, Stelian Fedorcă, prefectul Mihai Mohaci, inspectorul general școlar al județului, prof Ariana Bucur, precum și alte oficialități locale.

Agenda evenimentului a cuprins o serie de discursuri din partea invitaților de onoare, inaugurarea oficială a atelierelor de practică marcată prin tăierea panglici și, bineînțeles, vizitarea noilor ateliere, investiție comună a primăriei și a companiilor partenere. Acestea au fost dotate la cele mai înalte standarde, unice pentru o școală profesională din România. Dotarea atelierelor va fi valorificată la maximum prin această formă de învățământ, va crește și mai mult nivelul de calificare al elevilor și va conduce, implicit, la dezvoltarea industrială din zonă.

Așadar, cei 500 de elevi (din care 267 elevi de clasa a IX-a) își vor desfășura orele de practică în cele 8 ateliere disponibile:

• lăcătușerie
  • sudură
  • așchiere convențională
  • operații CNC
  • pneumatică și hidraulică
  • logistică
  • mecatronică (urmează dotarea)
  • operații manuale (urmează dotarea)

Pe lângă acestea se regăsesc în aceeași clădire și 3 săli de curs:

• protecția muncii
  • sisteme de îmbunătățire continuă
  • sală de prezentare (urmează dotarea)

În plus au fost amenajate și încăperi administrative precum vestiare, arhivă, birouri și o cantină pentru elevi și personalul școlii.

Astfel, dotarea cu utilaje de ultimă generație, așa cum sunt mașini de prelucrare prin așchiere CNC în 5 axe (state of the art), precum și dotarea cu echipamente și scule folosite în fabricile cele mai avansate, cum ar fi din domeniul CNC, pneumatică, hidraulică și lăcătușărie sunt doar câteva argumente pentru care atelierele SPGK sunt unice și constituie un centru de excelență la nivelul Europei de Est.