Prof. Dr. Rainer Lindner

2016-01-25 | Brasov

Un nou CEO pentru "Europa Centrală și de Est"

Prof. Dr. Rainer Lindner se alătură companiei Schaeffler

HERZOGENAURACH, 25 ianuarie, 2016. La începutul anului, Schaeffler i-a urat bun venit în echipa sa de management directorului general de mai mulți ani pentru Relații-le Economice cu Europa de Est, Prof. Dr. Rainer Lindner. Dl. Lindner (49 ani) a pre-luat funcția de CEO al subregiunii Schaeffler "Europa Centrală și de Est".

Rainer Lindner are o impresionantă experiență și expertiză de specialitate în această regiune. Acesta a fost directorul general pentru Relațiile Economice în Europa de Est, din 2008 până la finalul anului trecut. Înainte de aceasta, a activat în calitate de consultant la Guvernul Federal și la Parlamentul Federal al Institutului German pentru Securitate și Afaceri Internaționale (SWP).

"Suntem încântați de faptul că, alături de Rainer Lindner, am câștigat un expert re-marcabil pentru Europa de Est și un director de federație cu o rețea de conexiuni excelentă pentru Grupul Schaeffler. Sunt sigur că, prin expertiza sa, el va contribui la consolidarea companiei noastre, cât și a relațiilor cu clienții noștri din Europa Cen-trală și de Est", a precizat Dietmar Heinrich, CEO Europa.

Despre Schaeffler

Grupul Schaeffler este unul dintre furnizorii de vârf privind componente pentru automobile și industrie, pe plan mondial. Întreprinderea este sinonimă cu cea mai înaltă calitate, o tehnologie remarcabilă și o forță de inovație deosebită. Grupul Schaeffler aduce o contribuție decisivă la „mobilitatea de mâine”, prin componente de mare precizie și sisteme pentru motor, transmisie și șasiu, precum și soluții de lagăre cu rostogolire și de alunecare pentru o multitudine de aplicații industriale. În anul 2014, întreprinderea a realizat o cifră de afaceri de aprox. 12,1 miliarde de Euro. Având în jur de 84.000 de angajați, Schaeffler este una dintre cele mai mari întreprinderi tehnologice din lume, aflate în proprietatea unei familii. Concernul dispune de o rețea mondială alcătuită din locații de producție, instituții de cercetare și dezvoltare și societăți de desfacere, cu aprox. 170 de locații în 50 de țări.