2015-11-05 | Brasov

Ediția a treia

Cupa Schaeffler la Badminton 2016

Cupa Schaeffler la badminton 2015 și-a desemnat câștigătorii! În ultima zi din luna octombrie, Sala WePlay din Brașov a găzduit ediția a treia a Cupei Schaeffler la badminton.

Competiția a adunat un număr considerabil de participanți, dovadă a faptului că badmintonul cucerește din ce în ce mai mulți angajați ai companiei. La ediția din acest an, cu patru săptămâni înainte de competiție, angajații Schaeffler au fost invitați pe terenurile de joc să se convingă că badmintonul este un sport minunat și, de ce nu, pentru a se antrena.

Foarte simplu la prima vedere, badmintonul este solicitant și pretențios. Fluturașul care trebuie trimis în terenul advers poate atinge viteze incredibile, fiind în același timp capricios și delicat. Sportivii au nevoie de agilitate, precizie, viteză de reacție, inteligență tactică, rezistență și o tehnică desăvârșită. Fluturașul de badminton atinge în mod frecvent viteza de 200km/h, dar recordul mondial de viteză pentru fluturaș este de 429 kilometri pe oră, în momentul plecării din rachetă. Viteza este imprimată de tehnică, nu de forță, și se reduce dramatic pe parcurs, motiv pentru care traiectoria poate fi extrem de surprinzătoare. Efortul depus de un jucător pe parcursul unui set care durează aproximativ 15-20 de minute este mai intens decât la multe alte sporturi, în același interval de timp.

Așadar, badmintonul se prezintă ca un joc complex și rafinat, fiind considerat "cel mai rapid sport de racheta".