Rulmenţii de aproape

La workshop

2016-04-25 | Brasov

Împreună facem ”Școala Altfel” și în 2016

Lumea în care se nasc copiii de astăzi este una complexă, într-o permanentă schimbare, iar aceștia trebuie pregătiți continuu să înțeleagă și să accepte provocările vieții, să devină ei înșiși factori ai schimbărilor viitoare. Iar, ca acest proces de ”creștere” și adaptare să se desfășoare într-un cadru pozitiv, puternic și sustenabil, trebuie însoțit și ghidat de părinți, dascăli și, de ce nu, de angajatori puternici, care pot oferi o alternativă la întrebarea cu care are de-a face fiecare copil: ”Ce vrei să te faci când vei fi mare?”…

Tocmai de aceea, și în acest an, Schaeffler România a ales să se implice în programul ”Școala Altfel - Să știi mai multe, să fii mai bun”, deschizându-și porțile pentru aproximativ 600 de vizitatori, elevi și profesori. Cu mic, cu mare, de la clasa a 3-a, la clasa a 12-a, aceștia au intrat cu zâmbetul pe buze pe porțile fabricii, așteptând entuziasmați o incursiune specială în lumea tehnicii. Specialiștii Schaeffler au pregătit o agendă deosebită pentru vizitatori, cu activități specifice, în funcție de vârstă.

Astfel, fiecare grup de elevi a avut parte de o deschidere oficială a zilei, cu un discurs și o prezentare a companiei, susținută de unul dintre membri conducerii. A urmat turul de fabrică, nu înainte de o instruire privind protecția muncii și regulile de siguranță. În producție, fiecare copil a avut posibilitatea de a descoperi câteva din secretele realizării rulmenților, câteva din secretele muncii de echipă și a ceea ce înseamnă responsabilitate, implicare și calitate.

După masa de prânz au urmat două workshop-uri nou gândite: cei mai mici dintre vizitatori au primit provocarea de a construi un ”oraș Schaeffler”, în cadrul căruia au trebuit să identifice și să argumenteze unde anume se întâlnesc rulmenții Schaeffler… Concluzie: rulmenții Schaeffler se regăsesc aproape oriunde în jurul nostru, reușind să pună lumea în mișcare secundă de secundă. Cei mai mari și cu mai multă experiență au avut ocazia să simuleze o linie de producție reală. Au primit roluri și sarcini concrete și, contra timp, au trebuit să livreze produsul final către clienți… Concluzie: pentru a atinge performanța, excelența operațională, trebuie să ținem cont de o serie de indicatori extrem de importanți, printre care amintim: calitate, termen de livrare și costuri. Ambele exerciții au fost extrem de captivante și antrenante, angrenându-i 100% pe elevi în demersul de a-și duce la bun sfârșit sarcina primită.

La final, fiecare vizitator a primit și o mică atenție din partea companiei, nu înainte însă de a răspunde corect la câteva întrebări, menite să sedimenteze noile cunoștințe dobândite de către aceștia.