2016-08-05 | Brasov

34 absolvenți angajaţi la Schaeffler România

A treia generație de absolvenți ai Școlii Profesionale Germane Kronstadt

Una dintre cele mai notabile realizări ale sistemului național de educație este înființarea, la Brașov, a Școlii Profesionale Germane Kronstadt (SPGK), instituție ce devine, pe zi ce trece, un punct de reper pentru ceea ce înseamnă procesul de relansare a învățământului profesional şi tehnic. În anul școlar 2015-2016 numărul elevilor a crescut cu 34% (479 de elevi) față de anul anterior. Pentru anul școlar 2016/2017, cu sprijinul direct al firmelor partenere şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov s-a realizat admiterea unei noi generații, astfel încât, până în prezent, școala are în total 704 elevi.

În data de 3 august 2016, o nouă generație de absolvenți, au părăsit băncile Școlii Profesionale Germane Kronstadt. În cadrul festivității de absolvire elevii au primit certificatul de competente profesionale şi au fost declarați absolvenți ai SPGK, în prezența părinților, cadrelor didactice, conducerii companiilor partenere şi a autorităţilor care susţin acest proiect. Astfel, le-au fost alături reprezentanții Ministerului Educației şi Cercetării, Inspectoratul Școlar, Primăriei, Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu, Camerei de Comerț şi Industrie Româno-Germană, a Universității „Transilvania” şi, nu în ultimul rând, ai sponsorilor.

Pentru 34 dintre absolvenţi, Schaeffler România a oferit oportunitatea angajării imediat după finalizarea studiilor. De-a lungul perioadei de școlarizare, tinerii s-au pregătit în Centrul de Formare Profesională al companiei, pentru următoarele specializări: electromecanic utilaje și instalații industriale (4 persoane), operator CNC (23 persoane) și sculer matrițer (7 persoane). Bineînțeles că dezvoltarea acestora nu se va opri însă aici. Absolvenții vor continua să se specializeze şi să se perfecționeze în meseria pe care au învățat-o.

Atât primele două generații de absolvenți, actualmente angajați ai companiilor implicate în proiectul SPGK, cât şi proaspeții absolvenți angajați, sunt dovada grăitoare că sistemul de învățământ profesional, aplicat cu seriozitate, la standarde înalte, este o soluție care garantează tinerelor generații o educație solidă şi un viitor sigur.