Video-uri

Schaeffler ACTIVeDRIVE

 
 
CONTACT
Sistemele pentru transmisii

Automobilitatea viitorului

  ACTIVeDRIVE realizat de Schaeffler

Cu autovehiculul concept ACTIVeDRIVE, Schaeffler vizualizează gama largă a automobilității moderne. De asemenea, această "mașină-idee" acționează ca platformă de încercare pentru testarea în condiții apropiate de realitate a diverselor componente și sisteme.

 

ACTIVeDRIVE realizat de Schaeffler este un autovehicul pur electric, cu tracțiune pe toate roțile și o putere totală de până la 210 kW. Cu bateria cu ioni de litiu de 18 kWh se poate parcurge o distanță de până la 100 km.

 
 
 
 
 
Close
 
 

Particularitatea vehiculului concept ACTIVeDRIVE o constituie electrodiferențialul activ montat atât pe axa față, cât și pe axa spate (electrodiferențialul Schaeffler). Componenta reunește acționarea electrică cu posibilitatea de a controla puterea de acționare individual, la fiecare roată. Aceasta permite un vectoring al cuplului (distribuția cuplului între roata din dreapta și cea din stânga) benefic atât pentru dinamică și siguranță, cât și pentru confort.

Posibilitatea distribuției active a momentelor de acționare face din electrodiferențial o platformă ideală pentru o reglare inovatoare a dinamicii de conducere a vehiculului. Soluția folosită în ACTIVeDRIVE face din Schaeffler un pionier în privința aplicării unui astfel de concept electric în sistemul de acționare a unui autovehicul.

 
  Sistemul de 48 V

Hibridizarea inteligentă cu un sistem de voltaj mic, de 48 V: elementul central este un modul de acționare de 48 V, care poate fi amplasat fie pe axa față, fie pe axa spate. Este vorba despre un sistem de acționare electrică cu o construcție compactă, inclusiv ambreiaj și transmisie planetară. Acest modul de acționare netezește calea pentru o hibridizare cu costuri reduse. Soluția de voltaj mic reduce cheltuielile și costurile în comparație cu soluțiile de voltaj mare, cu cerințele asociate.

  Tehnologii inovatoare de construcție ușoară

Reducerea consumului și scăderea emisiilor de CO2 sunt domenii de acțiune decisive pentru dezvoltatorii de automobile. Reducerea greutății totale a vehiculului și, prin aceasta, inversarea spiralei greutății, este unul dintre domeniile pentru potențialele de optimizare.

 
 
 
 
 
Close

Astfel, construcția ușoară devine o tehnologie elementară pentru mobilitatea durabilă a viitorului, în egală măsură pentru sistemele convenționale de acționare, cât și pentru conceptele de vehicule electrice. Și Schaeffler se bazează pe tehnologii inovatoare de construcție ușoară ca element important pentru strategiile durabile de reducere a CO2.

 
 
 
  Rulmenții de fixare

Cele mai moderne cutii de viteze cu dublu ambreiaj se bucură astăzi de mare atenție în întreaga lume și conduc tot mai mult industria auto către găsirea unor soluții noi și eficiente privind spațiul de montaj. Deseori, pur și simplu nu este loc pentru montarea contururilor de fixare pe furcile de cuplare și a dispozitivelor de blocare în carcasa cutiei de viteze. De aceea, Schaeffler oferă o soluție integrală pentru lăgăruirea neutră d.p.d.v. al spațiului de montaj a elementelor de cuplare.

 
 
 
 
 
Close

Noua combinație dintre o funcție de fixare și un rulment pentru mișcare de rotație și longitudinală (RLF) este astfel o interesantă alternativă pentru proiectant. Căci rulmenții de fixare pot fi integrați nu numai pe pereții exteriori, ci și pe cei din mijloc ai cutiei de viteze.

Chiar după 4 milioane de alternanțe de sarcină, ceea ce corespunde mai mult decât dublului duratei de funcționare a unei furci de cuplare, nu se observă nici o uzură la componente.

 
 
 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord