CONTACT

Tehnică de aplicare

central
Aeronautică, avioane şi elicoptere

Gama de produse

 

Fiabilitate extremă chiar şi în condiţii extreme

Sistemele noastre de rulmenţi cu componente auxiliare integrate contribuie la faptul că avioanele şi navele spaţiale se pot dezvolta, construi şi exploata la putere specifică superioară, cu mai multă siguranţă şi fiabilitate şi la costuri de sistem reduse. Aceste sisteme sunt rezistente chiar şi la temperaturi extreme, la imponderabilitate şi dinamică ridicată.

Rezistenţa la temperatură

Temperaturile extreme în domeniu de –250°C până la +500°C necesită materiale foarte rezistente, de ex. oţeluri de rulmenţi, oţeluri nitrurate, aliaje pe bază de cobalt şi nichel, călite sau cementate, sau chiar ceramica de mare performanţă .

Rezistenţa la coroziune

Coroziunea este una din cauzele principale de deteriorare a rulmenţilor la motoarele propulsoare şi la transmisiile de avion şi de elicoptere. De aceea, la fabricarea rulmenţilor noştri, folosim numai materiale foarte rezistente la coroziune; utilizarea acestora este decisiva şi contribuie la îmbunătăţirea duratei de funcţionare şi a fiabilităţii.

Integrarea componentelor funcţionale şi reducerea greutăţii

Astăzi, deviza la proiectarea componentelor în domeniul aerospaţial este: mai puţine componente şi construcţie mai compactă. De aceea, dezvoltăm unităţi şi sisteme de lagăre funcţional integrate şi optimizate în gabarit pentru cerinţe extreme. Avantajele sunt: reducerea costurilor, creşterea performanţei, fiabilitate sporită  şi montaj simplificat.

Domeniile de utilizare ale produselor noastre

  • la motoarele de propulsie ale avioanelor ca suspensie de arbore principal şi de transmisie, precum şi componente de precizie,
  • la elicoptere ca lagăr de rotor principal, lagăre de cutie de viteze şi de transmisie, lagărul discului pendular, precum şi lagărele pală ale rotorului,
  • în aeronautică ca lagăr al turbopompei, lagăr pentru mecanisme aeronautice
  • Aplicaţii speciale (de exemplu în tehnică nucleară, tehnica medicală, turbine de supraalimentare de mare performanţă, etc.)
 
 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord