CONTACT
Publicaţii
 

Foaie de date | 2010-07
Products in continuous casting plant

 
 

Foaie de date | 2010-12
Products for ladle turrets in continuous casting plant

 
 

Foaie de date | 2010-07
Products for Strand Guide Rolls in Continuous Casting Plant

 
Siderurgie

Instalaţie de turnare continuuă

Turn rotitor cu oală de turnare

O componentă importantă a instalaţiei de turnare continuă este turnul rotitor cu oală de turnare. Acesta serveşte ca suport pentru oalele de turnare (greutate până la 300t). Cu ajutorul turnului rotitor  oalele de turnare se rotesc alternativ în poziţia de turnare, resp. de încărcare. Această funcţie asigură funcţionarea continuă a instalaţiei de turnare continuă. În timp ce o oală se goleşte, partea cealaltă se înlocuieşte cu o oală plină.

Lagărele în turnul rotitor cu oală de turnare ating în ciuda forţelor mari şi momentelor înalte la care sunt supuse, durate de funcţionare ‎de peste 10 ani.

Se folosesc rulmenţii cu role cilindrice şi rulmenţii axiali cu role sferice cu diametre mai mari de 1000 mm şi articulaţii sferice Elges.

 
 

Ghidaj pe role

În instalaţiile de turnare continuă, materialul turnat este sprijinit pe role şi se comută din poziţa verticală în cea orizontală. Pentru a limita încovoierile, rolele sunt sprijinite în mai multe locuri de-a lungul lungimii lor pe rulmenţi.

Aceşti rulmenţi sunt supuşi unor încărcări înalte, turaţii reduse, apei de stropit şi temperaturilor înalte.

Pentru suspensia rolelor se folosesc rulmenţii oscilanţi cu role şi rulmenţii cu role cilindrice în execuţie deschisă sau etanşată; rolmenţi monobloc resp. divizaţi,  iar în segmentele superioare se folosesc rulmenţi cu ace.

Lagărele din instalaţiile de turnare continuuă au o durată de viaţă de unul până la mai mulţi ani, în funcţie de domeniul de utilizare şi de întreţinere. Factorii decisivi de influenţă sunt tipul şi calitatea etanşărilor.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord