CONTACT
Prepararea minereurilor

Mori verticale

După concasare, piatra şi minereul, dar şi cărbunele şi clincherul se macină în mori sub formă de granulat fin sau de praf. Piatra de calc de la fabricarea cimentului sau cărbunele din centralele termoelectrice se macină de mulţi ani cu ajutorul morilor verticale (numite şi mori castron).

 
 

Măcinarea materialului are loc între o placă rotativă antrenată cu ax vertical şi mai multe laminoare cu manta profilată aşezate deasupra. Materialul introdus este alimentat până când dimensiunea granulaţiei prescrise a fost atinsă. Numărul, forma şi dispunerea laminoarelor diferă, în funcţie de producător şi de domeniul de utilizare.

 
 

Pentru compensarea mişcărilor unghiulare mari, laminorul de măcinare este ghidat în rulmenţii oscilanţi cu inel exterior lărgit. Aceşti rulmenţi sunt proiectaţi pentru funcţionare in condiţii aspre cu şocuri şi vibraţii puternice.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord