Service

Calcul şi dimensionare

Un calcul al duratei de funcţionare a rulmenţilor este baza pentru stabilirea tipului de rulment şi dimensiunile acestuia.

Caietul de sarcini al producătorului de transmisii şi programele de calcul ale producătorului de rulmenţi trebuie să fie pe cât posibil de apropiate de realitate pentru ca lagărele să poată fi dimensionate corect. În colaborare strânsă cu producătorii de transmisii şi bazându-ne pe numeroase teste pe standul de probă, la INA şi FAG au fost create proceduri şi programele de calcul care se numără printre cele mai moderne în tehnica rulmenţilor.

Calculul conform DIN ISO 281 nu este adecvat, dacă de ex. jocul sau pretensionarea rulmentului, rigiditatea lagărului, elasticitatea arborilor sau a carcasei influenţează puternic durata de utilizare. Aici, INA şi FAG folosesc programe speciale de calcul ale căror rezultate coincid cu durata reală de funcţionare a rulmenţilor.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord