CONTACT
Gama de produse

Lagăr liber

Rulmenţi cu ace pe două rânduri NAO cu buzunare intercalate ale coliviei
 
UnitAnsamblu de suspensie de tip DML, cu inel exterior cu prete gros
 
 Rulment cu contact în patru puncte cu excentric dublu de tip DMLD
 
 

Bătaie radială perfectă şi exactitate maximă

Rulmenţii cu ace cu colivie de la INA au contribuit decisiv la utilizarea pe scară tot mai largă a rulmenţilor în maşini tipografice. Conceptul clasic al suspensiei mobile a cilindrului principal din imprimanta offset se bazează de 50 ani pe o soluţie Schaeffler - rulmenţii cu ace pe două rânduri cu buzunare intercalate. Atunci când se solicită o capacitate portantă mai înaltă, se folosesc rulmenţi de precizie cu role cilindrice pe mai multe rânduri.

Aceste avantaje ale suspensiei libere constau în rigiditate radială înaltă, frecarea redusă şi o deplasare axială perfectă. Conceptul se pretează de aceea în special pentru cilindri plani cu funcţie de registru axial.

Printre dezvoltările inovative pentru suspensia cilindrului principal din maşinile offset se numără un  cu lagăr cu inele multiple de tip DML, complet fără joc, cu excentric simplu sau dublu. O utilizare tipică în acest sens este suspensia cilindrilor din cauciuc, care trebuie să funcţioneze la precizie maximă şi exactitate de concentricitate.

În afară de suspensia cilindrului, cu aceste lagăre cu inele multiple se pot modifica distanţele dintre axe a cilindrilor, de exemplu pentru procesele de cuplare şi decuplare sau pentru grosimile diferite ale hârtiei. Această funcţie este preluată de excentrici integraţi susţinuţi pe rulmenţi: fără frecare, fiabili şi fără joc. Etanşaţi perfect şi umpluţi cu unsoare specială, suspensia pivotantă nu necesită întreţinere - este ideală pentru o calitate maximă de imprimare pe durată îndelungată. În multe cazuri, cu acest concept modern se poate renunţa la inelele Schmitz pentru cilindrii din cauciuc şi plani. Astfel, se pot reduce costurile şi se poate majora fiabilitatea maşinii.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord