Publicaţii
 

Informaţii tehnice despre produs | 2010-07
Products for railway applications

 
 

Broşură | 2010-09
FAG TAROL Axlebox Bearings
A wide range of variants – the right solution for every application

 
CONTACT
Gama de produse

Lagăre de osie pentru vagoane de marfă

Ansambluri carcasă pentru lagărele de osie

În transportul de mărfuri, se folosesc multe vagoane pentru aplicaţii speciale, de ex. vagoane pentru minereuri sau cărbuni, vagoane-cisternă, vagoane de transportat automobile, vagoane frigorifice, vagoane pentru mărfuri în vrac şi cu bucata. În funcţie de societatea de exploatare feroviară şi de regiune, se folosesc lagăre de osie FAG WJ/WJP sau rulmenţi cu role conice FAG TAROL. În zona AAR (Association of American Railroads), sunt prescrişi rulmenţii TAROL cu dimensiunile în ţoli. Acolo se folosesc adesea adaptoare în locul carcaselor închise, din care cauză cel puţin inelele exterioare ale rulmenţilor trebuie să fie făcute din oţel de cementare, pentru a se evita deteriorarea lor prin rupere. Pentru lagărele de osie folosite în trasnportul de mărfuri din interiorul UE, se vor aplica normele EN 12080 şi EN 12082. Pentru aplicaţia în domeniul AAR, aprobarea se acordă în conformitate cu normele AAR corespunzătoare, altminteri se aplică reglementările regionale.

Selectarea variantei de lagăr de osie şi a mărimii acestuia se face conform cerinţelor regionale şi aplicaţiei respective. La boghiurile vagoanelor de marfă din reţeaua căilor ferate germane (Deutsche Bahn), rulmenţii FAG cu role cilindrice WJ/WJP 130x240 în combinaţie cu carcasele Y25 sunt foarte mult folosiţi.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord