Publicaţii
 

Informaţii tehnice despre produs | 2010-07
Products for railway applications

 
 

Broşură | 2010-09
FAG TAROL Axlebox Bearings
A wide range of variants – the right solution for every application

 
 

Foaie de date | 2010-03
Insert Bearings for Low-Floor Streetcars in Prague and Riga

 
 
CONTACT
Gama de produse

Lagăre de osie pentru vagoane de persoane & locomotive

Ansambluri de carcasă pentru lagărele de osie

Lagărele de osie, alcătuite din carcasă şi rulmenţi, sunt componente relevante pentru siguranţă în vehiculul pe şine. Carcasele lagărelor de osie FAG sunt făcute din material turnat și proiectate în conformitate cu specificațiile clientului. Toate carcasele sunt calculate prin metoda FEM, optimizate din punct de vedere al tensionării și proiectate ținând cont de valorile limită specificate.

 
 
 
 
 
Close

Ca lagăre de osie, se folosesc rulmenți FAG cu role cilindrice WJ/WJP, ansambluri complete de rulmenți FAG cu role cilindrice, sau ansambluri de rulmenți FAG cu role conice de tip TAROL. Ansamblurile de rulmenți TAROL și FAG cu role cilindrice sunt ansambluri gata de montat, care sunt unse și etanșate din fabrică. Ansamblurile de rulmenți FAG cu role conice TAROL S de calitate X-life cu garnitură de etanșare integrată au un moment redus de frecare și sunt adecvate îndeosebi pentru durate lungi de utilizare.

 
 
 

Toate lagărele de osie FAG sunt proiectate pentru distanțe parcurse mari și intervale lungi între lucrările de întreținere. Ungerea și etanșarea se fac în funcție de caz și de condițiile climatice date.

Fabricarea lagărelor (rulmenților) are loc conform specificațiilor EN 12080. Pentru a garanta că lagărul de osie este adecvat pentru cazul de utilizare prevăzut, se va face un test de performanță conform normei EN 12082.

Portofoliul de produse este completat de componente mecatronice pentru supravegherea stării.

Particularități legate de aplicație:

Lagărele de osie pentru locomotive se caracterizează printr-o capacitate portantă deosebit de mare.

În transportul de mare viteză, din motive de siguranță, pentru lagăre se folosește un oțel cu cerințe deosebite privind puritatea materialului. Pentru a utiliza lagărele la temperaturi scăzute de lucru, acestea sunt prevăzute cu garnituri de etanşare fără contact. În plus, se foloseşte o unsoare specială pentru viteze mari.

În transportul de persoane pe distanţe scurte, trenurile se frânează la intervale de minute, ceea ce înseamnă o solicitare deosebită pentru unsoare. Spre deosebire de aceştia, rulmenţii folosiţi în transportul de persoane pe distanţe lungi sunt proiectaţi pentru viteze mai mari. La tramvaiele cu platformă joasă, nu se pot folosi boghiuri. În locul acestora, se folosesc osii montate cu roţi libere lăgăruite individual.

 
Lagărele cu inserție

La tramvaiele cu platformă joasă nu se pot folosi boghiuri. În locul acestora, se folosesc osii montate cu roți libere, lăgăruite individual

 

Lagărele FAG cu inserție și-au dovedit calitățile în multe aplicații. Perechea de rulmenți cu role conice FAG este reglată din fabrică astfel ca, după montaj, să nu aibă joc. Prin aceasta, la proprietăți bune de funcționare, rezultă o durată mai lungă de viață și intervale mari de întreținere.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord