Publicaţii
 

Broşură | 2015-07
Expertise in Bearing Technology and Service for Rail Vehicles

 
 

Informaţii tehnice despre produs | 2017-02
Repair and Reconditioning of Rolling Bearings

 
 
CONTACT
Gama de produse

Alți rulmenți

Rulmenţii de la Schaeffler punctează şi la capitolele întinderea/ancorarea firelor de contact aeriene şi schimbătoarele de cale, tehnica de înclinare şi stabilizarea ecartamentului, precum şi reglarea ecartamentului, prin robusteţe, fiabilitate şi o înaltă eficienţă economică. De asemenea, aceştia garantează durabilitatea şi siguranţa la sistemele de uşi şi dispozitivele ajutătoare pentru urcare, la îmbinarea dintre cutia vagonului şi boghiu şi sistemele de frânare.

 

Rulmenți pentru sistemele de întindere/ancorare a
firelor aeriene de contact și schimbătoarele de cale

 

Sigure și solide în ciuda solicitării permanente

Rețeaua de șine reprezintă, ca un bun economic cu durată foarte lungă de viață, o investiție durabilă, care este supusă de-a lungul anilor unor solicitări mari. Rulmenții de la Schaeffler contribuie la asigurarea unei funcționări fiabile de mulți ani, de exemplu a schimbătoarelor de cale și a sistemelor de întindere/ancorare a firelor aeriene de contact.

 

Rulmenți și componente pentru sistemele de frânare

 

Un model testat garantează siguranța și funcționalitatea

Greutate mică, un spațiu minim de montare, o bună mobilitate şi fiabilitate - sunt cerinţe impuse sistemelor moderne de frânare din vehiculele pe şine. Aici se dovedesc avantajele rulmenţilor INA cu ace, bucşelor cu ace, rulmenţilor axiali cu ace şi cuplajelor unisens tip manşon cu inele exterioare ambutisate şi role, permiţând astfel dezvoltarea unor soluţii de viitor.

 

Rulmenţi pentru tehnica de înclinare şi stabilizarea

 

Durate mai scurte ale călătoriilor şi mai mult confort, prin viteze mai mari

Rulmenţii INA pentru tehnica de înclinare şi stabilizarea ecartamentului asigură în transportul inter-city durate mai scurte ale călătoriilor şi mai mult confort. În funcţie de aplicaţie, se folosesc role de reazem, rulmenţi cu role cilindrice cu canale inelare, rulmenţi axiali cu role cilindrice şi ace şi articulații sferice radiale fără întreţinere de la INA. Rulmenţi Schaeffler pentru tehnica de înclinare sunt montaţi, de pildă, în trenul inter-city elveţian cu cremalieră (ICN) care urcă pe o pantă înclinată, precum şi în trenul New Pendolino din Alstom.

 

Rulmenţi pentru reglarea ecartamentului

 
 
 
 

Reducerea costurilor şi economie de timp prin reglarea ecartamentului

Ecartamentele diferite existente în Europa şi Asia determină de obicei întârzieri pentru transportul de persoane şi de mărfuri la trecerea graniţei. Instalaţiile de trecere de la un ecartament la altul din stațiile de la graniță, împreună cu o osie pentru schimbarea ecartamentului pe vehicul, permit ajustarea rapidă și economică a distanței dintre roți pe axă.

Bucșele de alunecare cilindrice fără întreținere și rolele de reazem INA sprijină mecanismul de trecere de la un ecartament la altul și contribuie la prelungirea intervalelor de întreținere a instalațiilor complexe de reglare. De exemplu la sistemul de reglare a ecartamentului SUW 2000 de la ZNTK Poznán S.A.

 

Rulmenții pentru cuplaje

 
 
 
 

Comportament solid în circulație prin lipsa întreținerii

Cuplajele transmit forțele de tracțiune ale locomotivei vagoanelor tractate sau leagă mai multe unități acționate una de alta. Unele forme constructive speciale, ca de ex. cuplajele scurte, transmit nu numai forțele de tracțiune, ci și forțele de presiune și de greutate.

De peste 30 de ani, se folosesc cu succes articulațiile sferice INA în acest domeniu. Dacă la început au fost articulațiile sferice oțel/oțel cu întreținere obligatorie, astăzi, eficiența materialului glisant ELGOGLIDE® permite tot mai mult execuția lor în versiunea fără întreținere, cu durată de viață foarte lungă. Aceasta vine, într-o măsură foarte mare, în întâmpinarea cerințelor utilizatorilor de vehicule de reducere a costurilor de întreținere și a perioadelor de nefuncționare.

 

Rulmenții pentru pantografe

 
 
 
 

Utilizare fiabilă de ani de zile pe teren, prin rigiditate și jocuri mici

Captatorii de curent sau pantografele transmit energia electrică a firelor aeriene de contact purtătoare de curent montate fix la consumatorii electrici ai vehiculului. Aceste dispozitive trebuie să îndeplinească această sarcină în mod fiabil, în cele mai diverse condiții de utilizare, de la viteze maxime de peste 500 km/h, până la temperaturi de lucru sub –40°C, componentele fiind expuse neprotejate la aceste intemperii.

Rulmenții de la Grupul Schaeffler permit soluții cu frecare redusă, funcționare uniformă și spațiu redus pentru montaj, care îndeplinesc totodată cerința de rigiditate și jocuri mici, pentru o utilizare pe teren fără probleme, timp de mulți ani.

 

Rulmenți pentru sisteme de uși și sisteme ajutătoare

 
 
 
 
 
 

Costuri reduse de întreținere datorită rezistenței și robusteței

Rulmenții de la Schaeffler se folosesc la sisteme de uși pentru vehiculele de transportat persoane, vagoane de marfă și peroane. Rolele de conducere, de reazem și ale fusului, bucşele liniare cu bile, precum şi articulaţiile sferice radiale şi capetele sferice de articulaţii, asigură o mare fiabilitate şi intervale lungi de întreţinere a sistemelor complexe şi mult solicitate.

Vagoanele de persoane
Procesul de deschidere la uşile vagoanelor de persoane este deseori caracterizat printr-o mişcare rotativă de deschidere în afară şi una de deschidere liniară a canaturilor uşii. Cu ajutorul articulaţiilor sferice fără întreţinere INA şi a capetelor sferice de articulaţii, se execută fiabil mişcările de deschidere prin rotire. Uneori se folosesc şi rulmenţi de fixare cu carcase cu flanşă. Sistemele role-şină sau ansamblurile liniare cu sisteme de recirculare a bilelor preiau mişcările liniare.

Ca sprijin suplimentar, şi-au dovedit valoarea şi rolele, care, ca sprijin pentru cuplu, execută fiabil mişcarea de deschidere. Duratele de utilizare depăşesc deseori 10 ani.

Vagoanele de marfă

Sistemele de uşi ale vagoanelor de marfă, de exemplu la vagoanele cu pereţi glisanţi şi vagoanele cu auto-descărcare, sunt foarte variate. Rolele de reazem, rolele de conducere, rulmenții cu ace și articulațiile sferice de la Schaeffler asigură robustețea și durata lungă de viață cerute, precum și costuri reduse de întreținere. Ele se folosesc pentru mecanismele cu clape sau capotă. În plus, asigură funcționarea fiabilă a instalațiilor de deplasare prin împingere și ghidajelor, precum și a elementelor ajutătoare ale cuplului, tijelor de cuplare și a rulmenților sistemelor de acționare.

 

Rulmenți pentru îmbinarea dintre cutia vagonului și boghiu

 
 
 
 

Confort maxim al călătoriei, chiar și pe porțiunile aproape necirculabile

Îmbinarea dintre cutia vagonului și boghiu este frecvent realizată, la tramvaiele și metrourile moderne, de îmbinările rotative de tip rulment cu 4 puncte de contact. Locurile de montare a acestor rulmenți sunt caracterizate printr-un înalt grad de murdărire, durată mare de manevră, vibrații, număr mare de accidente și accesibilitate redusă.

 

Rulmenţi pentru îmbinarea cutiilor de vagon între ele

 

Capacitate portantă maximă la încărcare extremă

La multe vehicule pe şine moderne, cutiile de vagon sunt legate între ele prin pasaje, în aşa fel încât călătorii pot trece dintr-o parte în alta a vehiculului. Legătura dintre cutiile de vagon este realizată prin intermediul articulaţiilor sferice şi capetelor de articulaţii INA fără întreţinere, care, chiar şi la o sarcină extremă, ca de exemplu sarcinile de tamponare, asigură o capacitate portantă maximă, la dimensiuni mici ale rulmenţilor, o frecare redusă şi durată mare de funcţionare. În plus, articulaţiile sferice INA asigură mai mult confort, ca de exemplu la vehiculele de tracţiune articulate cu platformă joasă "Combino" de la Siemens.

 

Articulaţia centrală superioară
Articulaţiile centrale superioare fac legătura între cutiile de vagon în zona acoperişului. Articulaţia sferică radială fără întreţinere şi capetele de articulaţie permit, în funcţie de construcţia în ansamblu, mişcările necesare de rotaţie, rabatere şi tangaj la mersul în curbă şi prin zonele mai joase.

 

Articulația centrală inferioară
Articulațiile centrale inferioare fac legătura dintre cutiile de vagon în zona podelei. Articulațiile unghiulare și axiale asigură mișcările necesare de rotație, rabatere și tangaj la mersul în curbe și prin adâncituri, precum și poziția corespunzătoare a liniei. De asemenea, lagărele transmit toate forțele de accelerație dintre cutiile de vagon. La vehiculele cu platformă joasă, ele suportă în plus greutatea cutiei vagonului de deasupra, fără boghiu.

 
 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord