Gama de produse

Cuplaje manşon de sens unic

Cuplajele de sens unic de la INA sunt cuplaje unisens, fiind compuse din inele exterioare ambutisate cu pereţi subţiri, cu rampe de legătură, colivii din material plastic şi din role sau ace poziţionate prin arcuri.

Acestea transferă cuplul de torsiune într-o direcţie şi au un moment de frecare redus în mers liber (în cealaltă direcţie).

Cerinţele de precizie şi frecvenţă de cuplare înaltă se ating fiabil prin manşoanele de sens unic de la INA, datorită forţei de presare exercitată de arcuri.

O variantă economică o formează cuplajele de sens unic cu arcuri din material plastic, deoarece acestea sunt integrate direct în colivie. Alternativ, se pot executa arcuri din oţel prin care se asigură un comportament de cuplare mai precis.

Montarea cuplajelor de sens unic are loc prin presare în carcasă. Pentru mărirea cuplului de torsiune transmis, în cazul presătii în carcase din material plastic, cuplajele se pot prevedea cu striuri.

Trebuie să se ia în considerare că, cuplajul de sens unic este un cuplaj unidirecţional şi nu este un lagăr. Dacă asupra cuplajului acţionează forţe radiale, atunci trebuie prevăzută o suspensie suplimentară. Suspensia se poate integra şi în cuplajul de sens unic, aşa cum este caszul la ansamblul de tip HFL.

Suspensia se poate realiza printr-un rulment cu ace sau prin lagăre de alunecare. Lagărele de alunecare au un preţ avantajos, şi sunt de preferat, în special la cuplajele mici, datorită gabaritului lor redus.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord