Gama de produse

Ghidaje liniare

 
 
 
 

Ghidaje lineare cu bile

Rulmenţii lineari cu bile sunt rulmenţi speciali cu mai multe rânduri de bile cu recirculare. Aceste lagăre asigură mişcări lineare cu frecare redusă ale unui element de maşină de-a lungul unui arbore. Schaeffler Gruppe Industrie oferă rulmenţi lineari cu bile din seriile: compacte, uşoare şi masive.

În locul unui inel exterior, rulmenţii liniari cu bile din seria uşoară dispun la diametrul exterior al lagărului de mai multe căii de rulare în formă de placă, pe care rulează bilele. Ca şi cale de rulare opusă pentru toţi rulmenţii liniari cu bile, se folosesc tije rotunde de precizie din oţel.

Rulmenţii lineari cu bile INA au o mişcare lineară fără frecare şi silenţioasă. Astfel se pot compensa erori de aliniere unghiulară în construcţia adiacentă de la/până la +/- 40 minute.

Arbori

Arborii masivi sunt din oţel îmbunătăţit sau oţel de rulmenţi rezistent la coroziune. În funcţie de necesitatea clientului, acestea pot avea diferite procesări finale: de exemplu capete plane, rectificate, fusuri sau alezaje filetate.

Arborii din oţel îmbunătăţit au o duritate superficială de 670 până la 840 HV. Pentru construcţiile uşoare se pot furniza şi arbori tubulari.

Schaeffler Gruppe Industrie fabrică arbori până la o lungime de 6000 mm.

Arborii se pot combina cu role de rulare şi rulmenţi lineari cu bile. Ghidajele lineare se pot folosi foarte flexibil şi dispun de o cursă nelimitată, sunt precise şi foarte portante. În plus, acestea permit viteze mari.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord