Gama de produse

Inele de etanşare

Inelele de etanşare protejează lagărul contra impurităţilor, apei şi pierderii excesive de lubrifiant.

Se folosesc la manşoanele (HK) şi la rulmenţii cu ace (NK), adesea şi la rulmenţii cu bile, deoarece la aceştia se poate folosi un inel de etanşare intern, foarte eficient.

Inelele de etanşare G/GR cel mai des folosite sunt cu o singură buză de etanşare şi se compun din elastomeri sintetici NBR. Pentru mişcări de rotaţie se permit viteze circumferenţiale de până la 10 m/s la buza de etanşare. Pentru viteze mai înalte (până la 16 m/s) Grupul Schaeffler oferă inele de etanşare FPM.

Există şi inele de etanşare de tip SD. Acestea se compun din două componente din material plastic (corp de etanşare: poliamidă ranforsată, buză de etanşare: elastomer PU termoplastic) şi au două buze de etanşare care permit folosirea chiar şi în medii cu praf. Etanşarea se poate fabrica deosebit de economic prin metoda de injectare cu două componente.

Viteză periferică maximă: 10m/s

Aveţi nevoie de variante suplimentare de inele de etanşare? Vă rugăm să ne contactaţi!

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord