Biciclete şi aparate de sport

Service

 

Concepte noi, soluţii creative

Specialiştii echipei noastre de ingineri care activează pe plan mondial din domeniul bicicletelor şi aparatelor de sport vă consiliază în toate fazele de dezvoltare a produsului şi dezvoltă împreună cu dumneavoastră concepte noi şi soluţii de aplicare creative. Clienţii noştri profită de calitatea acestor sisteme la comandă, care asigură o economicitate înaltă şi o lungă durată de viaţă.

Construcţia

Componentele orientate spre client şi soluţiile de sistem cu produsele INA şi FAG sunt punctele noastre forte. Prin colaborarea timpurie cu clienţii noştri, putem folosi în toată amploarea lor unelte CAE foarte moderne, dezvoltate parţial de noi.

Calculul şi selectarea lagărelor

Cu BEARINX® am creat unul dintre programele lidere pentru calculul rulmenţilor. Astfel, este posibilă analiza detaliată a tuturor suspensiilor INA/FAG - de la componentele inividuale până la sistemul complex de arbori. Solicitările interne se calculează până la contactul individual cal corpului de rulare şi se poate prezenta tabelar sau grafic. Avînd solicitarea punctelor individuale de contact, BEARINX® stabileşte exact durata de viaţă a suspensiei în mod computerizat.

Simularea

În faza de construcţie şi de modelare lucrăm cu cele mai moderne metode, cum ar fi simularea dinamică şi analiza FEM.

Testarea

Numai după optimizarea computerizată, noul produs se testează. La cerere se pot testa modele pentru clienţi în cadrul centrului nostru F&E în toate situaţiile şi toate funcţiile - de la comportamentul la uzură până la spectrul de zgomote. În urma seriilor de teste severe, aproape de practică, se dă startul fabricaţiei în serie.

Înveliş de suprafaţă

Învelişurile influenţează o întreagă serie de proprietăţi ale lagărului: uzura, rezistenţa la coroziune, comportamentul de rodaj, proprietăţi de rulare în caz de defect, rezistenţa la medii, comportamentul la lubrifiere deficitară ... Dacă de ex. cerinţa unei protecţii contra coroziunii deosebit de efective se află în prim plan, atunci se foloseşte Corrotect®, o protecţie catodică aplicată galvanic. TRIONDUR este folosit dacă se aşteaptă încărcări tribo-mecanice înalte de durată şi lubrefiere deficitară.

Materii prime

Oţeluri speciale cum ar fi Cronidur 30, materialul plastic foarte performant PEEK, ceramica, oţelul de rulmenţi amagnetic  - le combinăm reciproc, pentru a opţine o utiliate maximă pentru clienţi. Corpurile de rulare din ceramică sau oţel, colivia din alamă sau PEEK, inelele de lagăr din material plastic ... Scopul stabileşte materialul. Dumneavoastră stabiliţi scopul!

Tribologie

Lubrifierea influenţează în mare măsură fiabilitatea şi durata de utilizare a unui lagăr. Toate unsorile folosite pentru prima lubrifiere a produselor noastre se testează înainte de utilizare în laboratorul propriu de tribologie, la aplicaţiile de tehnică medicală, printre altele pentru a se demonstra rezistenţa la radiaţie. O atenţie specială în acest domeniu revine lubrifierii pe toată durata de viaţă.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord