CONTACT
Aplicaţii

Generator

Un generator care funcţionează în nacela unei instalaţii eoliene este supus unor vibraţii mai înalte decât corespondentul său de la sol. Această solicitare suplimentară şi permanentă are un efect deosebit de negativ asupra coliviilor şi lubrifiantului folosit.

Nu numai turaţia, dimensiunea şi varianta joacă un rol important la dimensionarea lagărului de generator. O atenţie deosebită trebuie acordată lubrifierii şi protecţiei împotriva străpungerii electrice. La suspensia generatorului, cel mai des se folosesc doi rulmenţi cu bile sau un rulment cu bile şi un rulment cu role cilindrice.

Izolarea electrică a lagărelor generatorului
O străpungere electrică într-un generator eolian poate cauza daune grave căilor de rulare ale inelelor lagărului în formă de cratere de microtopire sau în formă de rifluri. Prin aceasta pot apărea costuri masive de reparaţie. Este util de aceea luarea de măsuri preventive deja din faza planificării, acestea pot evita astfel daune şi opriri ale instalaţiilor şi contribuie la economisirea de costuri. În multe cazuri este suficientă utilizarea lagărelor izolate electric.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord