Mediul înconjurător

Politica mediului şi protecţiei muncii

 
 
 
 

Politica de protecţie a mediului înconjurător şi a muncii la Grupul Schaeffler

Protecţia mediului şi a muncii este parte componentă a principiilor noastre de conducere. Prin crearea şi menţinerea unui mediu de muncă sigur, sănătos şi performant şi prin principiile de protecţie a mediului contribuim la continuitatea şi succesul companiei noastre.

Următoarele principii sunt valabile pe plan mondial în cadrul concernului nostru. Astfel, ne asumăm responsabilitate faţă de angajaţi, semeni şi faţă de generaţii viitoare.

Managementul muncii şi al mediului înconjurător

Pe plan mondial aplicăm un sistem de management al protecţiei muncii şi al mediului pe care îl îmbunătăţim în permanenţă. Dezvoltăm concepte vizionare şi le transpunem în practică împreună cu partenerii noştri contractuali. Verificăm regulat şi în toate domeniile transpunerea obiectivelor şi succesul sistemului nostru de management.

Locuri de muncă sigure şi conforme pentru angajaţi.

Suntem convinşi că în principiu toate accidentele de muncă şi bolile profesionale pot fi evitate. Angajaţi şi manageri ne sprijină în ţelul nostru de a reduce la zero accidentele de muncă. Protecţia angajaţilor şi a clienţilor noştri sunt tratate cu aceeaşi prioritate. La amenajarea locurilor de muncă şi a proceselor de producţie luăm în considerare cele mai actuale standarde profesionale. Configurarea ergonomică a locurilor de muncă are pentru noi o importanţă deosebită.

 

Acţiune responsabilă

Ne angajăm să respectăm toate legile şi normele pentru protecţia muncii şi a mediului. Acţionăm responsabil, conform propriilor reglementări care adesea depăşesc limitele obligaţiilor legale. Maşinile şi instalaţiile se planifică, se cumpără, se exploatează şi se repară de către noi, astfel încât să fie exclus orice potenţial pericol, să fie eliminate toate riscurile probabile şi să fie evitată orice defecţiune de funcţionare. Ne orientăm după cele mai noi standarde ale tehnicii.

Efecte reduse asupra mediului şi produse ecologice

Dorim să prevenim efectele dăunătoare asupra mediului înconjurător în toate activităţile noastre. Economisim materia primă şi energia. Ne străduim să reducem la maxim cantitatea de deşeuri, ape uzate, zgomote şi alte tipuri de poluanţi. Producem produse ecologice şi luăm în considerare întregul ciclu de viaţă.

Angajaţi responsabili

Prin informări, şcolarizări şi perfecţionări profesionale regulate promovăm competenţele şi cunoştiinţele angajaţilor noştri şi a partenerilor noştri comerciali pentru a-şi desfăşura munca în condiţii de siguranţă şi cu un impact minim asupra mediului înconjurător în toate domeniile de activitate.

Măsuri preventive

Prin vaste măsuri preventive, protejăm angajaţii de influenţe dăunătoare sănătăţii, şi mediul înconjurător de efecte negative. Asigurăm resurse necesare şi eficiente pentru ajutor în cazuri de urgenţă, în cazul rănirii angajaţilor sau a vizitatorilor noştri din toate filialele.

Dialog deschis

Suntem deschişi dialogurilor intensive, de încredere cu cei interesaţi. Vă informăm despre măsurile noastre de protecţie a muncii şi a mediului şi despre efectele asupra mediului rezultate la locaţiile noastre.

Conducerea societăţii şi toţi angajaţii aderă la această politică de protecţie a mediului şi a muncii.

 

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord