Istoric

Istoric

 
 

1883

Friedrich Fischer realizează maşina de rectificat bile. Cu ajutorul acesteia este posibil pentru prima oară să se rectifice bile din oţel perfect rotund – şi acestea în cantităţi mari. Această inovaţie aduce fabricii de rulmenţi de la Schweinfurt recunoştinţă la nivel mondial, devenind un pionier în privinţa tehnicii rulmenţilor.
Anul 1883 este declarat mai târziu anul de înfiinţare a întreprinderii.

 

1896

Friedrich Fischer porneşte construcţia unei fabrici noi. Acolo se produc pe săptămână 10 milioane de bile. Un an mai târziu este transformată în societate pe acţiuni.

 

1899

Pe 2 octombrie moare Friedrich Fischer la vârsta de 50 de ani în urma unei congestii cerebrale.

 

1905

Pe 29 iulie este înregistrată marca FAG la Oficiul de Mărci şi Patente de la Berlin. Semnul de marcă înregistrat semnificând Fischers Aktien-Gesellschaft (Societatea pe Acţiuni Fischer) este protejată astăzi în peste 100 de ţări.

 

1909

Georg Schäfer preia „Prima fabrică automatizată de bile din oţel turnat, fostă Friedrich Fischer, AG” şi o transformă pe 1 noiembrie într-o societate în nume colectiv (SnC).

Georg Schäfer creează printr-o implicare personală puternică o întreprindere industrială recunoscută la nivel internaţional. Cota de exporturi creşte – printre altele şi datorită calităţii excelente ale rulmenţilor – încă dinaintea primului război mondial la 40%.

 

1913

Este sărbătorit jubileul de 30 de ani ai firmei. Victoria rulmenţilor în construcţia de autmobile şi utilaje este marcată de mărci de reclamă colorate.

 

1914

La începutul primului război mondial lucrează 1.000 de persoane în întreprindere.

 

1926

Începutul producţiei de rulmenţi cu role conice.

 

1929

Luptă pentru independenţa întreprinderii. În timp ce aproape tot restul producătorilor germani de rulmenţi sunt preluaţi de suedezii VKF, FAG Kugelfischer rămâne independent. Comenzi mari din Rusia contribuie la supravieţuire.

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Sunt de acord