Divizia Tehnologie Liniară INA Record mondial pentru un mecanism de acţionare liniară

23.11.2009 | HOMBURG

Cu un mecanism tandem de acţionare liniară de 8.110 mm lungime, divizia Tehnologie Liniară INA de la Grupul Schaeffler Industrial a stabilit un record mondial absolut. Enormul mecanism tandem de acţionare liniare, dezvoltat şi construit pentru un producător francez de sisteme de automatizare, este de dimensiuni extraordinare, chiar şi pentru liderul pieţei de mişcare liniară. Mecanismul de acţionare liniară se bazează pe doveditul concept de mecanism liniar MDKUSE35-3ZR, care cuprinde o şină integrată de suport din aluminiu rigid, cu două căi de ghidare cu recirculare pe şase rânduri de tipul KUSE35 dispuse în paralel. Acţionare este realizată de un motor liniar de la INA Transmisii & Mecatronică GmbH & Co. oHG (IDAM). Transmisia directă este echipată cu două motoare sincrone L1C şi generează o forţă maximă de 3.934N.

Modulul are cursa totală de 7.000 mm, o lungime de 8.110 mm şi o înălţime de 200 mm. Căruciorul transportat este de 500 mm lăţime şi 700 mm lungime. Masa mecanismului relativ compact de acţionare liniară este de numai 800 kg. În ciuda dimensiunii sale, căruciorul poate fi poziţionată la o viteză de deplasare de până la 2m/s şi o acceleraţie de până la 5m/s ², cu o precizie de reproducere de +/- 0,01 mm.

Editor: SCHAEFFLER KG – DIVIZIA TEHNOLOGIE LINIARǍ