Noțiune de căutare

Premieră tehnologică în Grup: role TORO

08.08.2014 | BRASOV

Pentru a-şi asigura succesul pe termen lung într-un mediu de piaţă extrem de competitiv, obiectivul strategic al Schaeffler este să se diferenţieze de competitorii săi printr-o optimizare continuă a tehnologiei şi prin inovaţii privind produsele oferite.

Un factor important în strategia de dezvoltare a firmei îl reprezintă ramura de Cercetare și Dezvoltare a Produsului. În centrele moderne de cercetare şi dezvoltare din întreaga lume, cum este și Engineering Center Schaeffler România, inginerii lucrează la produse noi şi tehnologii orientate spre viitor, în strânsă legătură cu cerințele tehnice de client și, totodată, la cel mai înalt standard de calitate. ”Condițiile de funcționare ale turbinelor din centralele eoliene sunt foarte dure datorită forțelor de presiune și vibrațiilor cauzate de vânt la o înălțime mai mare de 100 m. Cum Grupul Schaeffler este unul dintre principalii furnizori de rulmenți în industria eoliană, prin urmare, îmbunătățirea continuă a produselor face parte din munca noastră de zi cu zi.”

Cu toate acestea, este bine știut că anumiți rulmenți nu întrunesc condițiile de a avea un ciclu de viața de 20 de ani. Pentru a lupta cu această problemă, Schaeffler a dezvoltat în ultimii 2 ani proiectul “TORO cu profil logaritmic.

Obiectivul de activitate al echipei a fost să realizeze profilul logaritmic și să asigure stabilitatea procesului…. un proiect interesant și dificil marca Schaeffler, care a cuprins atât dezvoltarea metodelor de măsurare, cât și principiul propriu-zis de prelucrare. Aceste role au, pe lângă raza standard a unei role sferice (butoi), o deviație de formă similară cu binecunoscutele profile existente la rolele conice și cilindrice.

Au fost necesare analize și studii suplimentare și extinderea know-how-ului tehnologiei de producție pentru a reuși să se pună pe picioare această îmbunătățire. A fost nevoie de un efort susținut si multe ore de muncă din partea echipei formată din colegi de la Segmentul E-R3, Departamentul de Calitate și Tehnologie Centrală din Schaeffler România, cât și Departamentul de Calitate și Tehnologia Centrală din Germania.

Inginerii Schaeffler au demonstrat, în urma unui test efectuat în condiții speciale succesul acestui proiect, care este premieră pentru Grupul Schaeffler, iar din informațiile actuale, nu este cunoscut vreun competitor Schaeffler care să fi reușit să implementeze o asemenea caracteristică.

Editor: S.C. SCHAEFFLER ROMANIA S.R.L.
Țara de emitere: România

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare