Programul Trainee în formulă îmbunătățită

01.09.2014 | BRASOV

O noua grupă de 30 tineri absolvenți a început activitatea, în data de 01.09.2014, cu încredere și motivație, în cadrul unui nou program Trainee Schaeffler România. Pe parcursul a 12 luni, consiliați de mentori, vor trece prin 3 etape importante de proiect, vor dobândii cunoștințe noi, vor trece prin diverse experiențe, iar la final, cei mai buni dintre ei vor primii șansa să aplice tot ce au învățat în segmentele și departamentele din compania noastră.

În cadrul acestui program sunt formaţi viitorii specialişti ai firmei, prin alternarea studiului teoretic cu perioadele de practică. Tinerii absolvenţi de facultate sau master participă la şcolarizări susţinute de specialişti din cadrul Grupului Schaeffler, iar programul poate conţine secţiuni de training ce se desfăşoară în Germania. Prin dezvoltarea competenţelor necesare pentru specificul activității din Schaeffler România (Fit for the job) se asigură alegerea direcţiei optime de dezvoltare a carierei pentru inginerii debutanți, în următoarele direcţii: Engineering Center, Management de Proiect, Calitate, Industrial Engineering, Planificare Integrată, Îmbunătăţire Continuă, Managementul Producţiei.

Cum s-a desfășurat:

Tinerii absolvenți selectați să participe în cadrul acestui program, au parcurs 3 etape principale în dezvoltarea lor profesională. Aceste etape au fost structurate ținând cont de dezvoltarea competențelor: generale, specifice și speciale, asigurând la finalul programului un angajat format și pregătit pentru postul pe care îl va urma. In detaliu, în cadrul celor 3 etape s-au planificat școlarizări, rotații în departamentele suport, departamente centrale și producție, cât și realizarea de proiecte specifice.

Cei mai buni participanți din program vor avea oportunitatea de a efectua ultima parte a școlarizării (dobândirea competențelor speciale) în Germania, pe o perioadă cuprinsă între 12 și 18 luni.

Noutate in cadrul programului Trainee: Conceptul de Mentor

În cadrul programului Trainee, avem ca scop să dezvoltăm și să promovăm excelența în dezvoltarea profesională a absolvenților de studii superioare, de aceea consilierea și suportul oferit trainee-ului pe parcursul formării carierei este deosebit de important. De aceea, Schaeffler România a gândit un nou concept, cel de ”mentorat”, pentru a putea susține într-un mod cât mai complet și complex procesul de dezvoltare profesională a tinerilor.

Fiecare participant în cadrul programului va avea un mentor, iar fiecare mentor va avea un număr de trainee, în funcție de disponibilitatea acestuia, iar printre responsabilitățile mentorului, putem aminti:

• Identifica potențialul si stabilește masurile pentru dezvoltarea competentelor debutantului
  • Încurajează debutantul să îți dezvolte abilitățile și să identifice soluţii
  • Sprijină si ghidează debutantul in activitățile pe care acesta le întreprinde
  • Motivează debutantul pentru a face fata sarcinilor de serviciu trasate

Editor: S.C. SCHAEFFLER ROMANIA S.R.L.