Schaeffler România, alături de Școala Profesională Germană Kronstadt Caravana Meseriilor

28.11.2014 | Brasov

Caravana Meseriilor este o inițiativă a Clubului Economic German Brașov, susţinut de Ambasada Germaniei la Bucureşti, de Ministerul Învăţământului şi de Companiile și Cluburile Economice Germane din județele Brașov,Sibiu, Alba şi Timişoara.

Scopul caravanei a fost legat de informarea părinților și elevilor din învățământul gimnazial despre perspectivele pe care le oferă învăţarea unei meserii. Acești tineri se află în fața unei decizii importante, privind domeniul în care doresc să se dezvolte în viitor.

Caravana mobilă s-a oprit din şcoală în şcoală şi, împreună cu firmele din regiune şi din ţară, a prezentat elevilor şi părinţilor ce meserii există şi în ce constau acestea, care sunt locurile de muncă disponibile pentru aceste meserii în oraşul lor şi ce avantaje oferă formarea profesională în sistem dual. În acest scop au fost puse la dispoziţie locuri de muncă demonstrative, unde elevii vor putea exersa pe staţii de lucru moderne viitoarele lor meserii

Caravana a fost concepută în așa fel încât să ofere un pachet de informații complet pentru tinerii care arată interes pentru domeniul tehnic.