Noțiune de căutare

Împreună facem ”Școala Altfel” și în 2016

25.04.2016 | Brasov

Lumea în care se nasc copiii de astăzi este una complexă, într-o permanentă schimbare, iar aceștia trebuie pregătiți continuu să înțeleagă și să accepte provocările vieții, să devină ei înșiși factori ai schimbărilor viitoare. Iar, ca acest proces de ”creștere” și adaptare să se desfășoare într-un cadru pozitiv, puternic și sustenabil, trebuie însoțit și ghidat de părinți, dascăli și, de ce nu, de angajatori puternici, care pot oferi o alternativă la întrebarea cu care are de-a face fiecare copil: ”Ce vrei să te faci când vei fi mare?”…

Tocmai de aceea, și în acest an, Schaeffler România a ales să se implice în programul ”Școala Altfel - Să știi mai multe, să fii mai bun”, deschizându-și porțile pentru aproximativ 600 de vizitatori, elevi și profesori. Cu mic, cu mare, de la clasa a 3-a, la clasa a 12-a, aceștia au intrat cu zâmbetul pe buze pe porțile fabricii, așteptând entuziasmați o incursiune specială în lumea tehnicii. Specialiștii Schaeffler au pregătit o agendă deosebită pentru vizitatori, cu activități specifice, în funcție de vârstă.

Astfel, fiecare grup de elevi a avut parte de o deschidere oficială a zilei, cu un discurs și o prezentare a companiei, susținută de unul dintre membri conducerii. A urmat turul de fabrică, nu înainte de o instruire privind protecția muncii și regulile de siguranță. În producție, fiecare copil a avut posibilitatea de a descoperi câteva din secretele realizării rulmenților, câteva din secretele muncii de echipă și a ceea ce înseamnă responsabilitate, implicare și calitate.

După masa de prânz au urmat două workshop-uri nou gândite: cei mai mici dintre vizitatori au primit provocarea de a construi un ”oraș Schaeffler”, în cadrul căruia au trebuit să identifice și să argumenteze unde anume se întâlnesc rulmenții Schaeffler… Concluzie: rulmenții Schaeffler se regăsesc aproape oriunde în jurul nostru, reușind să pună lumea în mișcare secundă de secundă. Cei mai mari și cu mai multă experiență au avut ocazia să simuleze o linie de producție reală. Au primit roluri și sarcini concrete și, contra timp, au trebuit să livreze produsul final către clienți… Concluzie: pentru a atinge performanța, excelența operațională, trebuie să ținem cont de o serie de indicatori extrem de importanți, printre care amintim: calitate, termen de livrare și costuri. Ambele exerciții au fost extrem de captivante și antrenante, angrenându-i 100% pe elevi în demersul de a-și duce la bun sfârșit sarcina primită.

La final, fiecare vizitator a primit și o mică atenție din partea companiei, nu înainte însă de a răspunde corect la câteva întrebări, menite să sedimenteze noile cunoștințe dobândite de către aceștia.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare