Ziua Copilului și a Mediului Număr record de participanți la joacă

06.06.2016 | Brasov

Data de 4.06.2016 a marcat celebrarea a două mari evenimente internaționale, în cadrul companiei Schaeffler România. Un număr impresionant, de 2250 de persoane, au participat la evenimentul dedicat Zilei Copilului și Zilei Mondiale a Mediului. Cu această ocazie, participanții au fost invitați la o serie de activități organizate pe baza tematicii joviale a sărbătorii destinate celor mici. dar și în spiritul protejării mediulu. În consecință, Schaeffler România a propus diverse competiții pentru a îmbina specificul celor două zile festive.

"În această Zi Mondială a Mediului, îndemn oamenii și guvernele de pretutindeni să-și depășească indiferența, să combată lăcomia și să acționeze pentru a conserva patrimoniul nostru natural în beneficiul acestei generații și a celor viitoare." sublinia secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, angrenând oamenii la ''toleranță zero pentru comerțul ilegal cu animale sălbatice'', tema de anul acesta a Zilei Mediului.

Copiii angajaţilor Schaeffler România au luat parte la activităţi diverse, de la jocuri de creaţie la exerciţii de îndemânare, curiozităţi şi explorări. Cel mai spectaculos ,însă, a fost concursul de desen cu tema "Salvăm animalele aflate în pericol" , unde a fost înregistrat un număr de 347 de desene ale celor mici. În plus, opt angajați Schaeffler au fost recompensați pentru implicarea în domeniul protecției mediului.

De asemenea, Centrul de Formare Profesională a fost un punct de atracție majoră, unde atât cei mici , cât și cei mari și-au testat cunoștințele tehnice și îndemânarea. Elevii de la Şcoala Germană Profesională Kronstadt au fost pe poziție, în calitate de personal suport, contribuind astfel la mai multe activități legate de mediul înconjurător, securitate și sănătate, dar și voluntariat.