Absolvenţi după 3 ani de pregătire Elevi la profesională!

A 4-a generatie de elvi SPGK

01.08.2017 | Brasov

126 de absolvenţi ies de pe băncile școlii după 3 ani de pregătire. Ei sunt un exemplu clar că învățământul profesional dual este o alternativă de succes, cu un traseu de carieră ce oferă perspectivă de viitor tinerilor absolvenți.

În data de 28 iulie 2017 a avut loc festivitatea de absolvire a celei de-a patra generaţii de elevi ai Şcolii Profesionale Germane Kronstadt, eveniment ce s-a desfășurat la Centrul Cultural Reduta. Astfel, prima şcoală profesională în sistem dual din România a ajuns la a patra generație de absolvenţi, cu 126 de tineri (62 elevi Schaefffler), care după 3 ani de pregătire preponderent practică, îşi vor începe activitatea ca angajaţi în companiile în care s-au pregătit. În cadrul festivității de absolvire elevii au primit certificatul de competențe profesionale și au fost declarați absolvenți ai SPGK. La ceremonie au participat, alături de elevi și părinți, ministrul Educației Naționale, dl. Liviu Pop, Ministrul Tineretului și Sportului, dl. Marius Dunca, reprezentanți ai administrației locale, ai companiilor partenere și ai Consiliului de Administraţie al SPGK.

Începând cu 7 august 2017, 57 de tineri, care au făcut practică timp de 3 ani în cadrul companiei noastre, vor deveni angajați ai Schaeffler România. Aceștia s-au pregătit pentru următoarele specializări: electromecanic utilaje și instalații industriale, operator CNC și sculer matrițer. Atât primele trei generaţii de absolvenţi, actualmente angajaţi ai companiilor, cât şi proaspeţii absolvenţi în curs de angajare, sunt dovada grăitoare că sistemul de învăţământ profesional, aplicat cu seriozitate, la standarde înalte, este o soluţie care garantează tinerelor generaţii o educaţie solidă şi un viitor sigur.