Campania de Informare Safety: „Taie numărul accidentelor, nu degetele tale!”

26.05.2017 | Brasov

Pericolele ne pândesc la tot pasul. Important este cum știm sa le identificam si cum trebuie sa acționam pentru a ne proteja pe noi înșine si pe cei din jurul nostru. Din acest motiv, anul acesta specialiștii în siguranța din Schaeffler Romania au demarat un proces de prevenire a accidentelor minore de tip taiere, înțepare, alunecare sau cădere.

Astfel au informat angajații și i-au îndemnat să respecte regulile. Le-au explicat cate tipuri de mânuși exista și pentru ce tip de riscuri sunt folosite. Au primit sfaturi despre cum pot utiliza mânușile de protecție, in funcție de impermeabilitate, dexteritate, aderenta, rezistenta la taiere.

La întrebarea cate tipuri de pericole exista? aceștia au primit răspuns de la specialiștii companiei următoarele variante reale de accidente: muchii tăietoare sau înțepătoare, suprafețe alunecoase, risc de împiedicare, risc de cădere sau corp străin in ochi.

Campania s-a adresat in primul rând personalului productiv, cursanților CFP, si altor persoane ce se afla in strânsă legătura cu producție. Pentru a încuraja respectarea procedurilor de prevenire, participanții au putut participa si la un concurs cu premii de uz personal si profesional.