Rdirecționarea celor 2 % și alte fapte bune Ziua Responsabilității Sociale pentru a doua oară”

12.05.2017 | Brasov

În data de 10 mai 2017, la Schaeffler, 9 asociații au fost prezente pentru a doua ediție a Zilei Responsabilității Sociale. În interacțiunea cu angajații s-au promovat inițiative caritabile, precum achiziția de obiecte în scopuri caritabile, oportunități de voluntariat și mai ales, redirecționarea celor 2% din impozit către asociații și fundații.

Astfel, încă de dimineața, s-au prezentat la standuri, oameni cu o înalta cultura etica, dispuși să ne prezinte cu optimism și dăruire cazuri care mai de care mai impresionante. Înarmați cu produse hand-made cu mare încărcătura emoționala, realizate de copii nevăzători sau autiști, orfani sau cu handicap, aceștia au întâmpinat angajații cu informații relevante, dar și cu mult zâmbet și buna dispoziție.

Evenimentul a durat până după-amiază când fiecare participant a plecat cu inima împăcata că a putut ajuta, iar reprezentanții asocialilor fericiți că și-au îndeplinit misiunea. Dar mai bine să-i lăsăm pe cei implicați să ne spună câteva impresii:

„A fost o imensă bucurie să vedem cum angajații companiei au vizitat cu interes și răbdare fiecare stand, s-au interesat de activitatea fiecărui ONG prezent la eveniment, ceea ce i-a și motivat să facă donații, să redirecționeze 2% din impozitul pe venit, să cumpere produse hand – made realizate de persoanele cu dizabilități. Excelentă idee, impecabilă organizare! Mulțumim organizatorilor pentru încredere și încurajare, pentru implicare și susținere.” (Asociatia Catharsis Brasov)