Noțiune de căutare

Producție la superlativ Rulment de 8 tone produs la Brașov

Pressrelease Stage Image

25.01.2017 | Brasov

Metso HRC™3000 este numele celui mai nou capitol de succes al inovației în industria exploatării miniere, ce poartă amprenta Schaeffler România, respectiv cel mai greu rulment cu role de tip butoi produs vreodată la fabrica din Cristian.

Anul 2016 marchează acordul pe care Grupul Schaeffler îl semnează cu Metso Corporation, unul din liderii mondiali în construcția de mașinării, ce deservesc domeniul exploatărilor miniere, HRC™3000 reprezentând cel mai mare proiect de rulmenți de tip concasor, mașină de sfărâmat materiale dure - minereuri, cărbuni, piatră - care a fost folosit în industriile extractive sau de prelucrare din lume.

Întreaga echipă din spatele sectorului de rulmenții cu diametre mai mari de 1600 mm au răspuns provocării de a produce cel mai greu rulment. Este vorba despre un proiect ce a necesitat o atenție desăvârșită pe întreg fluxul tehnologic, tocmai datorită specificațiilor rulmentului: greutate totală, 8 t și 18 kg, diametru exterior 1,950 m, fiind produși doar 4 rulmenți.

Elementele de noutate au fost multiple de aceea a fost necesară o pregătire, o planificare și o tehnologie de înalta calitate, astfel încât să se evite orice fel de întârzieri în timpul procesului setat cu o durată totală de 30 de zile.

Cei 4 rulmenți de cate 8 tone, realizați la fabrica din Brașov, au pornit spre Morenci, Arizona, Statele Unite, unde Metso era deja în pregătiri alerte pentru finalizarea lui HRC™3000.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente
Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare