Noțiune de căutare

Porsche 919 Hibrid Evo Schaeffler și Porsche stabilesc un nou record în Nordschleife

Pressrelease Stage Image
Porsche 919 Hibrid Evo

29.06.2018 | Brasov

Cu cel mai bun timp nou de 5m 19.55s în Nürburgring-Nordschleife, stabilit de Porsche 919 Hibrid Evo, Schaeffler și Porsche demonstrează împreună performanța conceptelor hibrid în sporturile cu motor.

HERZOGENAURACH/NÜRBURGRING, 29 iunie 2018. “Am presupus că se va întâmpla așa. Că cel mai bun timp nou cu aproape un minut mai rapid este pur și simplu incredibil,” spune Prof. Peter Gutzmer, Tehnologul șef din cadrul Schaeffler. “Acest eveniment important ne arată cât de puternice și eficiente sunt mașinile de curse cu sisteme de transmisie hibrid. Suntem extrem de mândri în calitate de partener al acestui proiect. Bineînțeles că acest rezultat ne arată modul în care tehnologia a continuat să evolueze de la cursa record a lui Stefan Bellof. Suntem convinși că în special combinația dintre motorul cu ardere internă și motorul electric va combina eficiența și plăcerea condusului în viitorul apropiat în cazul vehiculelor de serie – și cu produse Schaeffler.”

Noul vehicul care a stabilit un nou record, Porsche 919 Hibrid Evo, este versiunea dezvoltată și modificată a 919 Hibrid cu care Schaeffler și Porsche au câștigat cursa de 24 de ore în 2015, 2016 și 2017 în Le Mans plus titlurile conducătorilor auto și ale producătorilor în cadrul Campionatului Mondial de Rezistență FIA (WEC) din acei ani. Prototipul este acționat de un sistem hibrid format dintr-un motor pe benzină combinat cu două sisteme diferite de recuperare a energiei. Timo Bernhard, cel care a câștigat de două ori în Le Mans, s-a aflat la volan.

Cursa record în Nordschleife a fost oprirea la Turul Tribut în jurul globului în onoarea vehiculului 919 Hibrid. La prima apariție, mașina de curse a stabilit cel mai bun timp la circuitul Spa-Francorchamps și înainte de cursa de 24 de ore din Nürburgring, a făcut câteva curse demonstrative în “lupta paralelă” cu Porsche 956 C. În calitate de partener al proiectului, Schaeffler contribuie cu expertiza sa la mobilitatea pentru mâine. Grupul dezvoltă soluții pentru sisteme de transmisie ecologice și optimizate utilizând motoare cu ardere internă și pentru vehicule hibrid electrice și complet electrice.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente
Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare