pentru măsurătorile realizate pe una dintre liniile de producție din Schaeffler Româniafiabilitate 100% Loc de muncă fără hârtii

Paperless in production

20.08.2018 | Brasov

“The only wrong move when it comes to Digital Transformation is not to make any move at all”, reprezintă îndemnul pe care echipa de specialiști din Schaeffler România îl are în vedere în mod constant, iar rezultatele bune nu au întârziat să apară. Astfel, de-a lungul timpului, la nivelul companiei au existat mai multe inițiative, iar anul 2018 a adus cu sine un nou proiect de digitalizare, îndreptat în direcția ”Paperless: Loc de muncă 100% fără hârtii”.

Echipa de proiect s-a concentrat pe dezvoltarea unei soluții digitale, care să preia măsurătorile realizate pe una dintre liniile de producție din fabrica de la Cristian. Informațiile au fost colectate digital de la echipamentele de măsură și control, ceea ce a redus semnificativ probabilitatea de apariție a erorilor de scriere și, de asemenea, a generat o reducere de timp majoră.

Proiectul finalizat în luna august 2018, reprezintă primul concept de acest gen din Grupul Schaeffler și un pas important către atingerea obiectivului “Loc de muncă 100% fără hârtii”. Deoarece compania urmărește crearea și menținerea unui mediu de lucru benefic tuturor angajaților, cât și dezvoltarea unor strategii și proiecte în direcția protejării planetei, putem spune că implementarea acestui nou concept țintește dincolo de scopul său punctual. De aceea, se dorește ca în viitorul apropiat, întreaga fabrică să aibă acces la acest sistem digital, reducând semnificativ utilizarea hârtiei.