Schaeffler îl nominalizează pe Uwe Wagner pentru a deveni membru al Consiliului de Administraţie

Uwe Wagner

04.03.2019 | Brasov

• Prof. Dr.-Ing. Peter Gutzmer se pensionează
  • Succesor din cadrul companiei
  • Contractul lui Matthias Zink prelungit

În ședința din 1 martie 2019, de Consiliului de Supraveghere Schaeffler AG l-a nominalizat pe dl Uwe Wagner (54), actual Director de Cercetare și Dezvoltare Automotive OEM și Industrie, pentru a deveni membru al Consiliului de Administraţie la Schaeffler AG pentru o perioadă de trei ani, începând cu 1 ianuarie 2020. Dl. Wagner îl va succeda pe Prof. Dr.-Ing. Peter Gutzmer (65), care se va pensiona la 31 decembrie 2019. El va prelua responsabilităţile acestuia în calitate de Chief Technology Officer (CTO).

De asemenea, Consiliul de Supraveghere a decis să prelungească contractul lui Matthias Zink (49), CEO al diviziei Automotive OEM, cu încă cinci ani, până la 31 decembrie 2024.

În ceea ce privește schimbările, Georg FW Schaeffler, Președinte al Consiliului de Supraveghere al Schaeffler AG, a declarat: „Suntem incantați să-i urăm bun venit domnului Uwe Wagner, un alt talent de top în cadrul Grupului Schaeffler, în Consiliul de Administraţie Schaeffler AG. În calitate de Chief Technology Officer, el va prelua o poziție cheie pentru dezvoltarea viitoare a Grupului Schaeffler. Prof. Dr. Gutzmer a fost alături de Grupul Schaeffler de peste 17 ani. El a contribuit la modelarea companiei cu pasiune și inovație. În numele întregului Consiliu de Supraveghere, aș dori să mulțumesc profesorului Gutzmer, care, în plus față de rolul său în calitate de Chief Technology Officer, a servit şi ca CEO adjunct, pentru activitatea sa remarcabilă și angajamentul său extraordinar."