Noțiune de căutare

Adunarea Generala anuală a Schaeffler AG 2019

Pressrelease Stage Image
CEO Klaus Rosenfeld și Preşedintele Consiliului de Supraveghere, Georg F. W. Schaeffler la Adunarea Generala anuală a Schaeffler AG (s-d).

24.04.2019 | Brasov

  • Plata dividendului de 55 de cenți pe acțiune comună fără drept de vot
  • Nivel ridicat de interes la cei 730 de participanți
  • Board-ul format din directorii generali explică transformarea Grupului Schaeffler
  • Alegeri planificate pentru reprezentantul acţionarilor în Consiliul de Supraveghere

Adunarea Generala anuală a AG Schaeffler, a generat un nivel ridicat de interes. Aproximativ 730 de acționari au călătorit la Nürnberg pentru a participa la întâlnirea din Frankenhalle. Ei au votat pentru un dividend de 55 de cenți pe acțiune comună fără drept de vot (neschimbată față de anul precedent). În al patrulea an de la listarea societății, rata de plăți a dividendelor este de aproximativ 40% și, prin urmare, la capătul superior al intervalului țintă de 30-40% din venitul net atribuibil acționarilor înaintea articolelor speciale.

Un semn pozitiv pentru piața de capital

Plata neschimbată a dividendelor reprezintă un semn clar și pozitiv pentru piața de capital, având în vedere faptul că societatea - la fel ca și majoritatea concurenților săi din industria automobilelor - a trebuit să facă față unor pierderi majore pe piața de capital, în special în a doua jumătate a anului 2018. Generarea de fluxurilor bune de numerar și îmbunătățirea în continuare a principalilor indicatori de performanță financiară confirmă faptul că societatea se află pe o bază financiară solidă și permite o plată a dividendelor la nivelul anului precedent.

„Anul financiar anterior, a fost un an cu urcuşuri şi coborâşuri. Oricât de mult se vor schimba lucrurile, noi ne vom menţine cursul și vom continua să conturăm viitorul Grupului Schaeffler - în mod activ și decisiv. Ne vom păstra strategia și poziția ca furnizor pentru automobile și industrie. În acest sens, Schaeffler va rămâne în mișcare și va conduce în mod constant transformarea sa”, a explicat Klaus Rosenfeld, CEO al Schaeffler AG.

În ceea ce privește dezvoltarea afacerilor în primele luni ale anului 2019, Klaus Rosenfeld a spus că Schaeffler a început anul financiar conform planificărilor, iar condițiile de pe piață au rămas provocatoare. El a adăugat că nu este de așteptat ca ritmul de creștere să se accelereze din nou până în a doua jumătate a anului. Compania va publica raportul interimar pentru primul trimestru al anului 2019 pe 8 mai.

Noi numiri în cadrul Consiliului de Supraveghere Schaeffler AG

La Adunarea Generala anuală din 24 aprilie, cei zece acționari ai Consiliului de Supraveghere Schaeffler AG au fost aleși conform planificării.

În timpul alegerilor, opt membri ai Consiliului de Supraveghere, au fost confirmaţi pe poziţiile lor. Următorii membri au fost realeși: Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann, Georg F. W. Schaeffler, Prof. Dr. Ing. Hans-Jörg Bullinger, Dr. Holger Engelmann, Prof. Dr. Bernd Gottschalk, Robin Stalker, Prof. KR Ing. Siegfried Wolf și Prof. Dr. Ing. Tong Zhang. Sabine Bendiek și Sabrina Soussan au fost alese recent în Consiliul de Supraveghere.

Doamna Bendiek este președintele Consiliului de Administrație al Microsoft Deutschland GmbH. Are mulți ani de experiență în domeniul digitalizării, IT și inteligenței artificiale.

Doamna Soussan este directorul executiv al Siemens Mobility GmbH și administrează, de asemenea, unitatea de afaceri Siemens Rolling Stock. Siemens Mobility oferă soluții inovatoare pentru transportul feroviar și rutier și pentru mobilitatea interconectată la nivel mondial.

„Suntem încântați să urăm bun venit celor doi directori de top, cu o experiență tehnologică impresionantă, doamna Bendiek și doamna Soussan, în Consiliul de Supraveghere Schaeffler AG. Cunoștințele și experiența lor vor consolida semnificativ Board-ul, în special în ceea ce privește digitalizarea și tehnologia”, a declarat Georg F. W. Schaeffler, președintele Consiliului de Supraveghere.

Rezultatele voturilor și o înregistrare a raportului de către CEO la Adunarea Generala anuală de astăzi sunt disponibile la www.schaeffler.com/agm. Raportul anual online poate fi găsit la adresa: www.schaeffler-annual-report.com

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare