Schaeffler la IAA 2019 Toate luminile pe verde

Schaeffler Mover a primit premiul German Mobility în luna august a acestui an.

02.09.2019 | Brasov

• Prezența Schaeffler la IAA (Hall 9, Stand A07) arată modul în care tehnologia inovatoare poate modela mobilitatea durabilă
  • Optimizarea tehnologiilor de conducere și înțelegerea holistică a lanțului energetic ca teme principale
  • Schaeffler Mover ca și concept inovativ de mobilitate pentru spațiile urbane
  • Motorul electric Schaeffler în centrul atenției, transmisii hibride dedicate, “Schaeffler Intelligent Corner Module” și drive-by-wire ca tehnologii cheie care să permită mobilitatea de mâine

Dacă lumea va atinge ținta de două grade stabilită prin acordul climatic de la Paris, sectorul mobilității va trebui să țină pasul cu provocările și să reducă semnificativ emisiile de CO2. Grupul Schaeffler face tocmai acest lucru: se va ridica la nivelul provocărilor. Cu un stand tematic „Făcând mobilitatea durabilă și autonomă”, compania folosește salonul auto IAA 2019 de la Frankfurt pentru a-și prezenta viziunea asupra mobilității durabile condusă de inovație. „Considerăm transformarea actuală a mobilității ca o oportunitate de a ne folosi experiența asupra tehnologiei tracțiunii și a șasiului pentru a modela inovativ sectorul mobilității durabile de mâine”, a declarat Klaus Rosenfeld, directorul executiv al Schaeffler AG. Compania își folosește standul IAA pentru a-și prezenta perspectiva integrată asupra întregului lanț energetic al sectorului mobilității și pentru a evidenția soluțiile sale inovatoare de sistem. Printre cele mai importante aspecte este prima prezentare publică a motoarelor electrice ale companiei Schaeffler, care au fost dezvoltate într-o serie mică și care se îndreaptă acum la producție masă. Alte aspecte importante includ sisteme dedicate de transmisie hibridă, modulul Schaeffler Intelligent Corner, cu unghiul său de direcție de 90 de grade, drive-by-wire ca o tehnologie cheie care să permită conducerea autonomă și Schaeffler Mover ca nou concept de mobilitate pentru spațiile urbane.

Perspectivă holistică asupra întregului lanț energetic

În calitate de furnizor industrial și automotive integrat, Schaeffler vede întregul lanț energetic ca un întreg - motiv pentru care este de asemenea capabilă să ofere soluții de sistem și produse pentru producerea de energie regenerabilă, de exemplu. „Pentru a fi durabil, trebuie să te uiți la întregul lanț energetic. Simpla schimbare a emisiilor de la un punct al lanțului la altul nu are impact asupra echilibrului global al CO2”, a spus Klaus Rosenfeld. Observând necesitatea de tehnologii care stochează electricitatea, care să se aplice și fluctuației disponibilității surselor cu energii regenerabile, s-a punctat asupra creșterii importanței alternativelor, cum ar fi hidrogenul.

În activitatea sa inițială de dezvoltare avansată a componentelor pentru pile de combustie, Schaeffler își folosește expertiza de bază tradițională în tehnologia materialelor, formarea materialelor și tehnologia suprafeței. Principalul punct forte al companiei este faptul că este puternic diversificată în sectoarele industriale și automotive și, prin urmare, este implicată în fiecare punct al lanțului energetic, de la generarea de energie până la utilizarea sa în vehicule.

Motoarele electrice intră în producție de masă
O abordare extrem de promițătoare de reducere a emisiilor de CO2 este electrificarea sistemelor de propulsie. La IAA, Schaeffler demonstrează modul în care sprijină producătorii auto pe calea mobilității electrice cu portofoliul său extins de tehnologii de electrificare. „Avem produse pentru toate opțiunile de-a lungul spectrului de electrificare, de la vehicule hibride asistate de baterii la vehicule hibride complete și hibride plug-in, chiar până la motoare electrice de înaltă performanță pentru vehicule electrice pure”, a explicat Matthias Zink, CEO Automotive OEM Schaeffler. Comapania se angajează în dezvoltarea și producția finală în masă a motoarelor electrice în clase de tensiune cuprinse între 48 și 800 V și cu ieșiri cuprinse între 15 și 300 kW. În 2021, de exemplu, va începe producția unui motor electric pentru mai multe modele de vehicule electrice realizate de un important producător auto european. În ceea ce privește hibridizarea, compania se concentrează pe transmisia hibridă dedicată (DHT), o tehnologie în care motorul electric și transmisia sunt atât de complet integrate încât formează o singură unitate fizică și funcțională.

Schaeffler Mover ca și concept de mobilitate pentru spațiile urbane

Un alt factor care determină mobilitatea de mâine, alături de obiectivele climatice, este urbanizarea. La IAA, Schaeffler abordează această provocare cu cea mai recentă versiune a Schaeffler Mover, o platformă de dezvoltare autonomă și extrem de adaptabilă, care reunește o serie întreagă de noi tehnologii Schaeffler. În centrul acestui nou vehicul conceptual se află un sistem de șasiu rulant, cu tehnologie Space Drive drive-by-wire, pe care Schaeffler o consideră un factor cheie al vehiculelor autonome. Șasiul cuprinde patru module Schaeffler Intelligent Corner - patru butuci ai roților care conțin toate componentele de antrenare și suspensie integrate într-o singură unitate, pentru economisirea spațiului. Acest design înseamnă că platforma poate fi scalată și adaptată pentru a se potrivi cu o gamă largă de aplicații. Vehiculul concept a câștigat recent „German Mobility Prize” oferit de Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale din Germania. „Schaeffler nu oferă doar tehnologii inovatoare de acționare; dezvoltă soluții pentru concepte moderne de mobilitate. La asta ne referim când spunem că participăm activ la modelarea mobilității durabile de mâine ”, a comentat Klaus Rosenfeld.

Vizitați-ne la IAA (sala 9, standul A07). Conferința noastră de presă va avea loc la 12:30 p.m. pe 10 septembrie 2019 și va fi transmisă în direct la http://schaeffler.gomexlive.com/.