Formula E Schaeffler și Audi merg mai departe împreună

Matthias Zink, CEO Automotive OEM la Schaeffler, Dieter Gass, director Audi Motorsport, și Dr. Jochen Schröder, directorul diviziei de afaceri E-Mobility de la Schaeffler, au semnat acordul de a continua parteneriatul în viitor. (de la stânga la dreapta)

15.11.2019 | Brasov

• Audi va rămâne un partener tehnologic pe termen lung în Formula E
  • Povestea de succes a partenerilor din seria curselor electrice durează deja de cinci ani
  • Matthias Zink: “O combinație care a fost perfectă încă de la început.”
  • Experiența a fost transferată cu succes, de la pista de curse la dezvoltări ale producției de volum

Schaeffler și Audi vor rămâne o echipă formidabilă de Formula E, în viitor. Această înțelegere a fost încheiată între furnizorul de componente auto și industriale din Herzogenaurach și producătorul auto din Ingolstadt. Au început deja lucrările comune de dezvoltare ale automobilului Audi E-tron FE07, pentru cel de-al șaptelea sezon al seriei cu startul în toamna lui 2020. Acesta este unul dintre cele mai de succes parteneriate din Formula E: încă de la debutul seriei din toamna lui 2014, Schaeffler a fost partenerul tehnologic al Audi Sport ABT Schaeffler. Echipa a setat deja niste standarde: 40 de locuri pe podium și peste 1.000 de puncte înaintea începerii celui de-al șaselea sezon. Schaeffler vine cu toată experiența acumulată de-a lungul acestei serii de curse electrice în activitatea sa de dezvoltare.

Parteneriat de succes in Formula E

“Schaeffler, Audi și Formula E sunt o combinație care a fost perfectă încă de la început”, explică Matthias Zink, CEO Automotive OEM la Schaeffler. “Intenția noastră ca și companie este de a folosi tehnologiile noastre, referitoare la trenul de rulare și șasiul pentru a modela într-un mod cât mai inovativ și durabil, mobilitatea. Formula E este o platformă ideală de a ne prezenta ideile pentru mobilitatea electrică a viitorului și de a ne măsura performanțele, într-o competiție sportivă de cel mai înalt calibru. Și în același timp, implicarea noastră a încântat deopotrivă atât fanii cât și angajații. ”

Inițial partener al echipei private ABT Sportsline în primii trei ani, Schaeffler a dezvoltat și trenuri de rulare pentru Formula E împreună cu Audi, acestea de când au început colaborarea, în toamna lui 2017. Combinația dintre motor, transmisie, invertor și software reprezintă nucleul vehiculului, care în toate celelalte aspect este identic pentru toate echipele. În viitor, Schaeffler își va continua implicarea în calitatea sa de partner de tehnologie și dezvoltare, în domenii precum: transmisia, motorul și dezvoltarea conceptului de propulsie, dar și prin furnizarea de sprijin în lucrările de testare și construcția de prototipuri, precum și în dezvoltarea și producția de rulmenți. “Sunt încântat că echipa formidabilă de la Audi și Schaeffler își vor continua activitatea și anii viitori”, spune entuziast Dieter Gass, directorul Audi Motosport. “Am realizat deja multe lucruri împreună, dar performanța în creștere din Formula E, înseamnă pentru noi provocări la fel de mari în continuare. Faptul că suntem capabili să ne unim forțele și să abordăm dezvoltarea Audi E-tron FE07 pentru sezonul șapte ca o echipă experimentată are prin urmare, o importanță majoră.”

Laborator ideal pentru teste în ceea ce privește dezvoltarea producției de volum

Pentru Schaeffler această serie de curse electrice este laboratorul ideal de testare, pentru dezvoltarea de soluții pentru mobilitatea pentru mâine. La urma urmei, doar câștigătorii de tehnologie din domeniu pot spera să fie printre liderii cursei de producție de volum. “Formula E ne oferă o bogată experiență, pe care o transferăm apoi de pe pista de curse, direct în departamentele noastre de dezvoltare”, explică Dr. Jochen Schröder, directorul diviziei de afaceri E-Mobility de la Schaeffler. “Relevanța acestei experiențe în domeniile sistemelor de propulsie, a motoarelor electrice, electronicii de putere și a transmisiilor este deja demonstrată de modulele punților electrice Schaeffler, pe care le producem pentru Audi E-tron încă din 2018. Această experiență este integrată în sistemele de propulsie electrică și în componentele pentru viitor se află în prezent în dezvoltare de volum, la Schaeffler.”

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG