Schaeffler se alătură inițiativei globale în ceea ce privește tehnologia hidrogenului

Plăcile bipolare stivuite sunt o componentă importantă a sistemului de pile de combustie.

15.01.2020 | Brasov

• Schaeffler a fost acceptat ca membru cu drept de conducere în Consiliul pentru hidrogen
  • Tehnologia hidrogenului va avansa către piața globală
  • Schaeffler dezvoltă și produce componente cheie pentru pilele de combustie cu hidrogen

Schaeffler își sporește implicarea în tehnologia hidrogenului: Furnizorul auto și industrial este acum membru cu drept de conducere al Consiliului pentru hidrogen, un grup internațional ce are în focus tema hidrogenului, cu sediul în Belgia. Inițiativa cuprinde 81 de companii, lideri în sectoarele de transport, energie și industrie. Scopul membrilor acestui grup este acela de a promova tehnologia hidrogenului, în direcția industrializării.

Stabilirea la nivel global a tehnologiilor hidrogenului

“Vrem să modelăm o mobilitate durabilă, cu CO2-neutru, în ceea ce privește întregul lanț energetic. Vom realiza acest lucru folosind potențialul viitor enorm al hidrogenului verde, de-a lungul întregului lanț cu valoare adăugată, spune Klaus Rosenfeld”, CEO al Schaeffler AG. “Alăturarea în Consiliul pentru hidrogen ne va permite să avansăm și să stabilim tehnologiile ce utilizează hidrogenul, împreună cu parteneri puternici la nivel global.”

Cu scopul de a atinge maximul de durabilitate și neutralitate a CO2, Schaeffler modelează mobilitatea și lanțul de energie asociat, în calitatea sa de furnizor auto și industrial. “Tehnologia hidrogenului oferă un potențial enorm în acest domeniu, atât în ceea ce privește stocarea de energie, cât și în cazul soluțiilor de propulsie fără emisii”, spune Klaus Rosenfeld. “Experiența noastră principală în tehnologia materialelor, tehnologia de formare și a suprafețelor va permite producerea eficientă a volumului mare de componente cheie pentru viitoarea economie a hidrogenului și va aduce o contribuție semnificativă la succesul companiei.”

Stabilirea și dezvoltarea parteneriatelor de R&D, pentru conceperea și testarea componentelor pilelor de combustie este, de asemenea, un pas strategic important pentru noi. Schaeffler s-a alăturat deja Consiliului pentru hidrogen al Bavariei anul trecut.

Componente cheie pentru pilele de combustie

Schaeffler se concentrează de ceva timp asupra lanțului valoric adăugat al componentelor cheie pentru celulele de combustie. Plăcile bipolare sunt produse prin formare și acoperire precisă în straturi subțiri, care odată stivuite formează o componentă importantă a sistemului de pile de combustie. Stivele de pile de combustie sunt convertoare de energie, care permit hidrogenului să reacționeze cu oxigenul și să formeze apa. Energia electrică generată în acest proces poate fi utilizată pentru a alimenta motorul electric al vehiculului. Portofoliul Schaeffler pentru sisteme optimizate ale pilelor de combustie este extins în domenii adiționale, cum ar fi sisteme de control electronice, rulmenți speciali de înaltă performanță, module de management termic inteligent sau componente pentru recircularea pasivă a hidrogenului.

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG