Schaeffler suspendă prognoza financiară pentru anul 2020

24.03.2020 | Brasov

• Prognoza financiară pentru anul 2020 a fost suspendată
  • Sunt implementate pachete de măsuri pentru a gestiona criza
  • Noi prognoze vor fi emise la o dată ulterioară

Datorită răspândirii la nivel mondial a Coronavirusului, dar și a măsurilor și restricțiilor luate în această criză, consiliul de administrație al Schaeffler suspendă prognoza financiară pentru anul 2020, pentru Grupul Schaeffler și diviziile sale, conform informării din 10 martie.

Din perspectiva zilei de astăzi, nici evoluția ulterioară, nici implicațiile economice nu pot fi estimate în mod fiabil. O nouă prognoză va fi emisă odată ce acest lucru este posibil.

Pachetul de măsuri menite să ajusteze activitatea din Germania și Europa (în special în sectorul auto) ținând cont de scăderea cererilor a fost finalizat în colaborare cu angajații și reprezentanții Comitetului Salariaților din 19 martie 2020 și este pus în aplicare după cum s-a convenit. Consiliul de administrație a luat, de asemenea, măsuri suplimentare pentru zonele din afara fabricilor sale alături de angajații și reprezentanții Comitetului Salariaților, iar acestea vor fi puse în aplicare în scurt timp.

Pe lângă instrumentele deja cunoscute, cum ar fi zilele de închidere, utilizarea orelor suplimentare acumulate până acum, precum și zilele de concediu, pachetul de măsuri care a fost convenit include și noi reglementări de muncă pe termen scurt care au fost aprobate ca răspuns la criză. Pachetul conține soluții rapide și flexibile care au rolul de a ușura această perioadă pentru angajații afectați, iar aceste măsuri se vor implementa în diverse locații Schaeffler.

“Criza generată de Coronavirus ne afectează pe toți, precum și economia în general. La Schaeffler, am răspuns rapid și consecvent. Cu angajamentul remarcabil si determinarea fermă a angajaților noștri și a întregii noastre echipe de conducere, sunt încrezător că vom gestiona cu succes această criză,” explică Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG.