Fostul ambasador Dr. Peter Wittig se alătură Grupului Schaeffler pentru a conduce unitatea recent înființată, Global Affairs

30.04.2020 | Brasov

• Schaeffler înființează o nouă unitate, Global Affairs (Afaceri Globale)
  • Dr. Peter Wittig preia organizarea și managementul noii unități
  • Hans-Christian Maaß se va retrage la sfârșitul lunii aprilie

Schaeffler, furnizorul global în sectorul auto și industrial, l-a recrutat pe diplomatul Dr. Peter Wittig pentru a conduce unitatea nou înființată, Global Affaires. După retragerea din acest an din serviciul activ al Ministerului German de Externe, Dr. Wittig se va alătura Grupului Schaeffler la 1 mai 2020. Acesta își va desfășura activitatea la Berlin.

Ca diplomat de top din Germania, acesta are în spate o carieră internațională vastă. De la aderarea la Serviciul de Afaceri Externe în anii 1980, a deservit numeroase misiuni în regiunile conflictuale din Europa, Orientul Mijlociu și în diplomația multilaterală. Din 2009 până în 2014 a reprezentat Germania în cadrul Națiunilor Unite la New York, inclusiv doi ani în cadrul Consiliului de Securitate, cel mai înalt organism din politica mondială. A activat după aceea la Washington, ca ambasador, unde a reprezentat interesele Germaniei în timpul președințiilor Obama și Trump. Legile privind protecționismul, conflictele comerciale și sancțiunile, au devenit obiectivul activității sale acolo. În 2018, a ajuns la Londra în calitate de ambasador - sub semnul Brexit-ului, cea mai importantă poziție de criză din Europa.

"Suntem încântați că am reușit să îl câștigăm pentru Grupul Schaeffler pe Dr. Wittig, un diplomat cu experiență internațională. El va consilia și va susține Consiliul Executiv al Schaeffler AG, în adaptarea Grupului Schaeffler la schimbările emergente", a declarat Georg FW Schaeffler, Acționar al familiei și Președintele Consiliului de Supraveghere al Schaeffler AG.

Klaus Rosenfeld, CEO al Schaeffler AG, a adăugat: "Anii următori vor fi foarte dificili pentru noi ca furnizor global în sectorul auto și industrial. În acest context, înțelegerea evoluțiilor politice și a riscurilor globale este din ce în ce mai importantă. Dr. Wittig ni se alătură ca expert excepțional în acest domeniu”.

În noul său rol, Dr. Peter Wittig va raporta direct Dlui. Klaus Rosenfeld. Noua unitate Global Affairs va include, pe lângă comunicarea politică și coordonarea asociațiilor, o funcție nou creată, „Riscuri globale”, care va fi dedicată analizei riscurilor globale și evoluțiilor macroeconomice. Al treilea pilon al acestei unități se va concentra pe finanțarea publică a tehnologiei, inovării și cercetării. În timp ce responsabilitatea funcțională pentru aceste domenii va rămâne în sarcina membrilor Comitetului Executiv, noua unitate creată va prelua responsabilitatea pentru coordonarea activităților pentru toate cele patru regiuni ale Grupului Schaeffler.

Hans-Christian Maaß, șeful de lungă durată al reprezentanței de la Berlin, se va retrage la 30 aprilie 2020. El a coordonat biroul din Berlin din 2015, ca reprezentant oficial al Consiliului de Administrație. Succesorul său va fi anunțat în curând.

"În ultimii ani, domnul Maaß a reprezentat interesele Grupului Schaeffler într-o manieră excelentă și a promovat cooperarea cu factorii de decizie din zona politică și a asociațiilor, într-un mod foarte constructiv. Mulțumim domnului Maaß pentru angajamentul său deosebit și îl dorim tot ce este mai bun în binemeritata perioadă de pensionare”, a declarat Klaus Rosenfeld, CEO al Schaeffler AG.